PROGNOZA METEO 16 decembrie. Vreme închisă şi ploioasă, atenţie la polei! La deal şi la munte va ninge

Vreme închisă în următorul interval de timp, cu precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la deal şi la munte şi ploi în rest, inclusiv la Bucureşti.

15 dec. 2021, 15:39
PROGNOZA METEO 16 decembrie. Vreme închisă şi ploioasă, atenţie la polei! La deal şi la munte va ninge

PROGNOZA METEO 16 decembrie. Joi, vremea va fi în general închisă. Temporar vor fi precipitații, la începutul intervalului în sud-estul țării, iar din orele amiezii treptat dinspre nord, nord-vest aria acestora va fi în extindere și va cuprinde mare parte din teritoriu. Vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în zonele de deal și de munte și mixte în rest, pe arii extinse în jumătatea de est și local în cea de vest. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul nopții în Dobrogea, Moldova, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la altitudini mari rafalele vor depăși 85…95 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, unde cerul va fi variabil pe parcursul zilei, iar cele minime între -2 și 4 grade. Mai ales în orele dimineţii, pe alocuri va fi ceaţă.

La București, joi, cerul va avea înnorări și în orele amiezii vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Mai ales în orele dimineţilor, vor fi condiții de ceață.

Vineri, în ţară, vremea va fi în general închisă în zonele de deal și de munte, unde vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile pe arii restrânse și mixte. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări mai ales în zona montană înaltă, unde ninsoarea va fi viscolită. Pe alocuri, în zonele joase de relief, se va depune polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime, mai scăzute decât în nopţile precedente în toată ţara, vor fi cuprinse între -5 și 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La București, vineri, valorile termice diurne se vor situa peste cele normale la această dată, astfel că maxima va fi de 6…7 grade. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe, sub formă de ploaie ziua și mixte noaptea. Spre dimineață vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, în scădere față de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Citeşte şi COD GALBEN de ninsori şi vânt. Atenţionarea meteorologilor e valabilă până joi după-amiază

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, în ţară, valorile termice, în special din timpul nopţii, vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade. Pe parcursul zilei, înnorările vor fi mai persistente în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi la munte unde local va ninge slab, dar şi în partea central-sudică a teritoriului unde se vor semnala ninsori şi lapoviţă şi izolat se va depune polei; în celelalte zone cerul va fi parţial noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusă. În timpul nopţii, înnorări, precipitaţii locale şi condiţii de polei vor fi în regiunile nordice. Vântul va avea intensificări la munte, la altitudini mari și, local şi temporar, în restul teritoriului, în special în regiunile estice. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

La București, sâmbătă, vremea se va răci. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei când vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare şi, cu precădere în zona periurbană, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -3 grade (valori normale pentru a doua decadă a lunii decembrie). Mai ales la sfârşitul nopţii se poate forma ceaţă.

Citeşte şi Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea

Duminică, vremea va fi relativ rece ziua în majoritatea zonelor, dar valorile termice nocturne vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 și 4 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. În vestul, centrul şi nordul ţării, înnorările vor fi persistente şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii slabe, temporare sub formă de ninsoare şi trecător lapoviţă sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. În sud şi în sud-est, cerul va fi parţial noros, precipitaţii slabe vor fi doar izolat, cu probabilitate mai mare în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură și local în nord-estul teritoriului şi pe litoral. Pe alocuri, mai ales în regiunile sudice, se va forma ceaţă.

La București, duminică, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va fi în general moderat ziua, apoi va sufla slab. Valorile termice se vor menţine apropiate de cele specifice perioadei, cu o maximă de 3…4 grade şi o minimă de -4…-2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, transmite ANM.