Prognoza meteo 16 mai. Vreme caldă în toată ţara, dar şi ploi. Termometrele vor indica până la 31 de grade

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, pe arii restrânse călduroasă în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în estul și sud-estul teritoriului precum și la munte.

15 mai 2022, 15:42
Prognoza meteo 16 mai. Vreme caldă în toată ţara, dar şi ploi. Termometrele vor indica până la 31 de grade

Prognoza meteo 16 mai. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse slabe și descărcări electrice în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 12 grade.

Prognoza meteo 16 mai – LUNI

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, pe arii restrânse călduroasă în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 16…17 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în estul și sud-estul teritoriului precum și la munte, iar noaptea în vest, unde pe alocuri vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, ușor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Ploile, grindina şi vijeliile au făcut prăpăd în multe zone din România. Noi alerte COD GALBEN de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării

Prognoza meteo MARTI

Vremea va deveni în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la început în regiunile vestice, apoi în cele sud-vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar noaptea și în restul zonelor. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse vor fi vijelii și grindină, iar îndeosebi în zonele montane, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în Maramureş şi 31 de grade în Lunca Dunării, iar minimele vor fi cuprinse în general între 7 și 15 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă, dar și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a intervalului când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Citeşte şi: Cele mai tari măşti de faţă cu căpşuni. Cum să ai un ten perfect fără să foloseşti produse cosmetice

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va răci semnificativ față de zilele anterioare și va fi vântoasă în prima parte a intervalului în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în est și sud-est și la munte. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse și pe alocuri descărcări electrice, local în jumătatea estică a țării, și pe arii restrânse în rest. În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va sufla tare cu precădere în masivele sudice, va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei va ploua. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

Prognoza meteo JOI

Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea sud-estică a țării, unde va ploua pe arii extinse ziua și pe suprafețe mici noaptea. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, în prima parte a intervalului, local și temporar va ninge. Izolat, cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Ziua vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, iar noaptea local în cele estice. La munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali vântul va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, mai coborâte în depresiuni. BUCUREȘTI Vremea va fi închisă, iar regimul termic caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.