Prognoza meteo 16 noiembrie. Vreme rece cu ninsori şi lapoviţă la munte, ploi în rest

Este cod galben de ceață densă în mai multe zone, dar meteorologii anunță și temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori.

15 nov. 2022, 15:03
Prognoza meteo 16 noiembrie. Vreme rece cu ninsori şi lapoviţă la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 16 noiembrie. La noapte, cerul va avea înnorări în regiunile intracarpatice unde local va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi nebulozitate joasă și pe alocuri ceață și posibil burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

În BUCUREȘTI vor fi nori mai ales de nivel jos, iar în ultimele ore va crește probabilitatea de apariție a ceții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

 

Prognoza meteo 16 noiembrie – MIERCURI
Valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Pe crestele montane se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice, mai ridicate decât în intervalul precedent, se vor situa peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales spre seară și noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

 

Prognoza meteo JOI
Vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel că valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi noros, va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Val polar peste România. Meteorologii anunţă răcire drastică a vremii, ploi, lapoviţă şi ninsori

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi rece în nordul și nord-estul teritoriului, ușor mai caldă în sud-vest și în sudul extrem, iar în rest se vor înregistra valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici, cu precădere în regiunile nord-vestice. Spre seară și noaptea, aria de nebulozitate se va extinde și va cuprinde majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în sud. Va ploua, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și în Moldova, precum și la munte vor fi precipitații mixte. Pe alocuri în nord-vest, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă în jumătatea de sud-vest, vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei și 11 grade pe litoral. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

În BUCUREȘTI vremea va fi apropiată de normalul termic specific acestei date. Cerul va avea înnorări, cu precădere noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Citeşte şi: Trei milioane de bucuresteni ar putea îngheţa în case la iarnă. Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. „Să-şi rezolve problema”

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi rece în nord-estul teritoriului, în sud și local în centru va fi ușor mai cald, iar în rest se vor înregistra valori termice în jurul mediilor climatologice specifice pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și mai ales din a doua parte a zilei aria precipitațiilor va fi în extindere dinspre sud-vest și va cuprinde treptat majoritatea zonelor. Vor fi ploi, iar la munte și în Moldova precipitațiile vor fi mixte. Pe alocuri în jumătatea de sud a țării vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în a doua parte a intervalului pe crestele montane și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3…-1 grad în nordul Moldovei și 10…11 grade pe litoral.

BUCUREȘTI
Vremea va fi închisă și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.