Prognoza meteo 16 septembrie. Vremea se menţine caldă, temperaturile ating chiar și 32 de grade

Meteorologii vin cu vești bune pentru ziua de joi. Vremea va fi caldă, cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 18 grade.

15 sept. 2021, 23:48
Prognoza meteo 16 septembrie. Vremea se menţine caldă, temperaturile ating chiar și 32 de grade

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul, sud-estul țării și la munte, unde la începutul nopții, izolat vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 5…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17…19 grade pe litoral. Spre dimineață, îndeosebi în Transilvania, Dobrogea și în depresiunile intramontane, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții, când vor mai fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…16 grade.

JOI Vremea va fi caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil cu înnorări temporare în regiunile vestice și sud-estice, precum și la munte, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată. Din orele serii înnorările se vor accentua și se vor semnala averse și descărcări electrice în Maramureș, Crișana, local în Banat și în Transilvania și izolat în celelalte regiuni. În nord-vestul teritoriului, dar mai ales în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 18 grade. Dimineața și noaptea, în special în sud-est și în depresiuni, pe suprafețe mici se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

VINERI Vremea va fi în general instabilă în vestul, nordul și centrul țării, unde și valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. În aceste zone cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 40 l/mp. Pe arii restrânse vor fi condiții de grindină. În regiunile sudice și sud-estice vremea se va menține caldă cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri spre seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și în sud-est, dar și în timpul ploilor, când trecător va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

SAMBATA În regiunile sudice și sud-estice vremea va fi în continuare caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales pe parcursul zilei, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde doar pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar ziua, local și temporar în regiunile sudice, centrale și estice. Temperaturile maxime vor fi de la 18 grade în Maramureș, până spre 30 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 16 grade. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 28 de grade și minima de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi condiții reduse pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

DUMINICA În vestul, centrul și nordul țării, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, și pe arii relativ extinse vor fi averse posibil însoțite și de descărcări electrice. În restul teritoriului, vremea se menține caldă, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse noaptea, cu probabilitate mai mare în zona Olteniei. Pe spații mici, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană și izolat în rest, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 18 grade în nordul Moldovei și în Maramureș, până la 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 8 și 17 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar minima de 13…16 grade. DE LUNI PANA MIERCURI Vremea se va raci în toate regiunile, iar probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată.