Prognoza meteo 17 aprilie 2022. Vreme deosebit de rece de Florii, cu ploi abundente şi vânt puternic

Mijlocul primăverii vine cu temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă. Vremea va fi deosebit de rece în regiunile sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros în sudul și sud-estul ţării unde va ploua în cea mai mare parte a intervalului. În restul țării, înnorările vor fi temporare, iar ploile pe arii restrânse. La munte va ninge.

16 apr. 2022, 17:09
Prognoza meteo 17 aprilie 2022. Vreme deosebit de rece de Florii, cu ploi abundente şi vânt puternic

Prognoza meteo 17 aprilie 2022. La noapte, înnorările vor persista în cea mai mare parte a țării și va ploua în regiunile sudice, estice și centrale și izolat în rest. În estul Transilvaniei și în zona submontană din nordul Moldovei, mai ales spre sfârșitul intervalului, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță, iar la munte treptat vor predomina ninsorile.

Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, izolat peste 60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 0 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-vest, unde vor fi condiții de brumă.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va avea intensificări, cu viteze de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Prognoza meteo 17 aprilie 2022

În ţară, vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece în regiunile sudice, estice și centrale. Cerul va fi mai mult noros în sudul și sud-estul teritoriului unde va ploua în cea mai mare parte a intervalului. În restul țării, înnorările vor fi temporare, iar ploile pe arii restrânse.

La munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe spații mici în centru și în dealurile subcarpatice vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și posibil ninsoare. În sud și sud-est local se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, izolat peste 60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 5 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului, local în nord-vest se va produce brumă.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Vreme rece de Florii cu ninsori la munte şi ploi în rest. Cum va fi vremea de Paşte

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Prognoza meteo 18 aprilie 2022

În ţară, vremea se va menține deosebit de rece în majoritatea zonelor țării. Cerul va avea înnorări și pe arii relativ restrânse va ploua, la munte va ninge, iar în Transilvania și, îndeosebi noaptea, în zona deluroasă vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și posibil ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, iar pe parcursul zilei mai ales în est și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Dimineața, local se va produce brumă în regiunile din jumătatea nordică a țării și izolat în rest.

În Bucureşti, vremea se va menține deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi temporar noros, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 19 aprilie 2022

În ţară, vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor și, temporar, se vor semnala precipitații în vest, nord, centru și sud-est și pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în estul Transilvaniei și în zonele deluroase vor fi precipitații sub formă de lapoviță și trecător ninsoare, iar în rest va ploua.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 5 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece, cu maxima de 12…13 grade și minima de 2…4 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla în general moderat.

Citeste si Florii 2022. Ce trebuie să facă toţi românii pentru spor şi sănătate

Prognoza meteo 20 aprilie 2022

În ţară, valorile termice vor fi în creștere ușoară, dar vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și, trecător, se vor semnala precipitații, pe parcursul zilei în estul, sud-estul și local în centrul și nordul țării, iar pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime în general între -4 și 5 grade.

În Bucureşti, valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi 1…4 grade. Cerul va mai avea unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi în scădere. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 21-23 aprilie 2022

Valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta și se vor situa în jurul normelor perioadei. Local și temporar se vor semnala precipitații.