Prognoza meteo 17 aprilie 2023. Se schimbă vremea, vin ploile în toată ţara

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării.

16 apr. 2023, 13:48
Prognoza meteo 17 aprilie 2023. Se schimbă vremea, vin ploile în toată ţara

Prognoza meteo 17 aprilie 2023. LA NOAPTE Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse în Moldova, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în celelalte regiuni. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar pe alocuri se vor acumula 20…25 l/mp și punctiform peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul țării, unde local, la rafală, se vor atinge viteze în general de 35…45 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 11 grade. Izolat se va semnala ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi noros și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

LUNI Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte, în regiunile sudice și în centru, cu viteze la rafală în general de 40…5o km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. Izolat va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo din bătrâni aprilie 2023. Mihai Voropchievici, previziuni din Gromovnic despre vremea de Paşte

MARTI Vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse în cea mai mare parte a țării, pe alocuri însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică. Local vor fi descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, trecător, ziua, cu intensificări de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

MIERCURI Vremea va fi în continuare în general instabilă, cu valori termice apropiate de mediile climatologice de la această dată. Vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales ziua va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 4 și 9 grade. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă, cu temperaturi diurne, în continuare, ușor mai mici decât normal. Temporar vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

JOI Vremea se va încălzi ușor, dar va rămâne în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, mai ales ziua, în regiunile sudice, estice, în centru, la munte și pe alocuri în restul teritoriului. Izolat vor mai fi posibile cantități importante de apă. La munte, la altitudini de peste 1600 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 9 grade. Pe suprafețe mici se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros și vor mai fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioade, local chiar mai ridicate în ultima zi a intervalului. Local vor mai fi perioade cu averse și descărcări electrice în toate regiunile.