Prognoza meteo 17 iulie 2022. Scad temperaturile în nordul și centrul țării

Meteorologii anunță că duminică vremea va fi călduroasă în sudul țării, iar în restul teritoriului, în mod special în nord și centru, se va simți o răcorire.

16 iul. 2022, 17:35
Prognoza meteo 17 iulie 2022. Scad temperaturile în nordul și centrul țării

Prognoza meteo 17 iulie 2022 – La noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat averse şi descãrcãri electrice în estul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri asociate ploilor în prima parte a nopţii, când se vor depãşi la rafalã 55…60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 17 iulie 2022, în București 

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 16…19 grade.

Prognoza meteo 17 iulie 2022, duminică, în țară

În sudul ţãrii vremea se va menţine cãlduroasã, dar în restul teritoriului -cu precãdere în nord şi în centru- se va resimţi o rãcorire. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe alocuri averse însoţite de descãrcãri electrice în zonele montane şi posibil în sud-est. Local şi temporar, mai ales pe parcursul zilei, vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în nordul Moldovei şi în sud-vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 20 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 17 iulie 2022, duminică, în București

Vremea va fi cãlduroasã, cu o temperaturã maximã ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare în general de 45…50 km/h. Minima nopţii va fi de 16…17 grade, mai scãzutã în zona periurbanã spre 13 grade.

Luni, în țară

Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice diurne, uşor mai scãzute faţã de ziua precedentã în regiunile sudice, se vor situa în jurul celor normale, cu maxime între 23 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei în regiunile sud-estice, iar dupã-amiaza şi seara în nord şi la munte, dar probabilitatea de ploaie va fi foarte redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat şi trecãtor cu uşoare intensificãri (de pânã la 40…45 km/h) în sud, în est şi la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile intramontane şi 17…19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest, caracterizând o vreme relativ rãcoroasã în special în nord, în centru şi la munte.

Luni, în București

Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice în scãdere uşoarã faţã de intervalul anterior. Cerul va fi parţial noros dimineaţa, apoi va deveni variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade, mai coborâtã în zona periurbanã.

Marți, în țară

Vremea va fi predominant frumoasã, dar va deveni cãlduroasã în Câmpia de Vest şi Câmpia Românã. Cerul va fi variabil, trecãtor cu unele înnorãri la munte unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 8…9 grade în depresiunile intramontane şi 18…20 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Marți, în București

Vremea va fi din nou cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.