Prognoza meteo 17 iulie 2023. România fierbe din prima zi din săptămână. Câte grade vor arăta termometrele

Valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, indicele temperatură-umezeală urmând să depășească semnificativ pragul critic de 80 de unități.

16 iul. 2023, 16:06
Prognoza meteo 17 iulie 2023. România fierbe din prima zi din săptămână. Câte grade vor arăta termometrele

LA NOAPTE

Disconfortul termic se va menține ridicat în vestul, sudul și sud-estul teritoriului unde temperaturile minime se vor situa în general peste 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, dar mai ales spre dimineață, se va înnora temporar în nordul Crișanei, unde vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

LUNI

Valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească semnificativ pragul critic de 80 de unități. Și în celelalte regiuni disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 39 de grade, iar cele minime între 16 și 24 de grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în nord-vestul, centrul și nordul țării, unde vor fi înnorări, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (pe arii restrânse viteze la rafală în general de 55…65 km/h), posibil vijelii și pe alocuri averse. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe arii restrânse în sud-est.

BUCUREȘTI

Valul de căldură va continua să se intensifice, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

MARTI

Valul de căldură va persista și va fi caniculă în zonele de câmpie și de deal. Disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în jumătatea sudică și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor situa în general între 30 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade. Cerul va fi variabil la senin, dar mai ales în nordul, centrul și în estul țării, precum și în zona montană, temporar vor fi înnorări accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului (pe arii restrânse viteze la rafală în general de 55…65 km/h), vijelii și pe alocuri averse. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp.

BUCUREȘTI

Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, dar spre orele serii probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, va fi în creștere.

CITESTE SI: Prognoza meteo lunară. Când e mai bine să-ți faci vacanţa în august