Prognoza meteo 17 iunie. Ploi torenţiale şi descărcări electrice, dar vremea se încălzeşte

Vremea se încălzeşte în mare parte din ţară, dar va continua să plouă în sudul, în estul și local în centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra de la 21...23 de grade pe litoral şi 30...31 de grade în Câmpia de Vest. Şi în Bucureşti se anunţă vreme instabilă. După-amiaza vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade.

16 iun. 2021, 15:17
Prognoza meteo 17 iunie. Ploi torenţiale şi descărcări electrice, dar vremea se încălzeşte

Prognoza meteo 17 iunie. La noapte, în estul, sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Orientali, cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat posibil ploi slabe în Transilvania și Oltenia; vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral.

București. Cerul va avea înnorări și temporar vor mai fi averse, posibil moderate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Citeşte şi: Alertă cod portocaliu şi galben de furtuni puternice şi vijelii în jumătate de ţară. Se anunţă inundaţii în multe judeţe

 

Prognoza meteo 17 iunie – JOI

În sudul, în estul și local în centrul țării, vremea va fi instabilă și se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial și pe alocuri se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp, iar noaptea în sud-est posibil și peste 30 l/mp. Izolat va cădea grindină și vor fi posibile vijelii. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar averse și descărcări electrice vor fi doar izolat, după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, la altitudini mari, precum și în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra de la 21…23 de grade pe litoral, până la 30…31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 11 și 18 grade.

București. Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales după orele amiezii, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor putea depăși în medie 10…20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme răcoroasă cu ploi şi descărcări electrice, de săptămâna viitoare vara îşi intră în drepturi

 

Prognoza meteo VINERI

În jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane aferente vremea va fi instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări susținute ale vântului, iar îndeosebi prin acumulare local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai mari decât cele specifice datei, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când izolat vor fi posibile fenomene asociate instabilității atmosferice. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade.

București. Cerul va avea înnorări, iar în mare parte a intervalului se vor semnala averse și descărcări electrice, condiții în care, prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile extracarpatice și la munte unde va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor avea caracter de aversă, vor fi însoțite pe alocuri de descărcări electrice, iar îndeosebi prin acumulare local se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul țării, doar izolat după-amiaza și seara, se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporar susținute pe parcursul zilei în regiunile sudice și sud-estice precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, cu cele mai mari valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade.

București. Cerul va avea înnorări, mai accentuate și în general persistente în cursul zilei când se vor semnala averse și descărcări electrice, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificări, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

În jumătatea de est a țării, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara. Ploile vor fi însoțite și de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil de grindină, iar îndeosebi prin acumulare local se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spații mici, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

București. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.