Prognoza meteo 17 mai 2024. Se strică vremea. Meteorologii anunță că vin ploile

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, izolat însoțite de descărcări electrice, în Crișana și Maramureș, local în Banat și Transilvania și pe arii restrânse în rest.
Filip Stan
16 mai 2024, 15:59
Prognoza meteo 17 mai 2024. Se strică vremea. Meteorologii anunță că vin ploile
Prognoza meteo 17 mai 2024, la noapte, în țară

Nebulozitatea se va accentua și vor fi averse și izolat descărcări electrice în Banat, sudul Crișanei, Oltenia și pe arii restrânse în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. La munte la altitudini mari trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, unde vor fi viteze în general de 45…55 km/h, iar sudul Banatului și în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 15 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Cu totul izolat în sud-est vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 17 mai 2024, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros, iar spre finalul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Prognoza meteo 17 mai 2024, vineri, în țară

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, izolat însoțite de descărcări electrice, în Crișana și Maramureș, local în Banat și Transilvania și pe arii restrânse în rest. Pe alocuri ploile vor avea caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45…55 km/h, iar în sudul Banatului și în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 70…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime în general între 3 și 12 grade.

Citește și Se întorc ploile torenţiale. Un ciclon îmbibat cu furtuni aduce precipitaţii diluviene

Prognoza meteo 17 mai 2024, vineri, în București

Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei și noaptea va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo 18 mai 2024, sâmbătă, în țară

Vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate pe parcursul zilei mai ales în nord-vestul, nordul și centrul țării, dar și în zonele montane, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, cu valori mai ridicate în sudul Banatului și în Dealurile de Vest. Noaptea, pe alocuri, se va forma ceață.

Prognoza meteo 18 mai 2024, sâmbătă, în București

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo 19 mai 2024, duminică, în țară

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni în general instabilă în jumătatea de vest. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea caracter torențial și frecvente descărcări electrice din orele după-amiezii în Banat, Crișana și la munte, apoi local și în Maramureș, Transilvania și Oltenia. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, trecător cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în zonele submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului și pe crestele montane, dar de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, mai scăzute pe litoral și în deltă unde se vor înregistra 17…20 de grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între 8 și 15 grade.

Citește și Cod portocaliu și cod galben de vânt puternic în mai multe județe. Vor fi și ploi torențiale în mai multe zone

Prognoza meteo 19 mai 2024, duminică, în București

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade și cea minimă va fi de 11…12 grade.

Spynews
Rugăciuni înainte de examen. Le rostesc copiii și părinții pentru luminarea minții și reușita la Bac sau Evaluare
Bzi.ro
De ce a lipsit Andra de la nunta lui Pepe: „E foarte cald, trebuie să vă spun că…”
Fanatik.ro
Ingredientul banal care te scapă de furnici. Se pulverizează la geamuri și uși, iar efectul e vizibil instant
Capital.ro
Maghiarii cuceresc România: Este un moment istoric
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! Ce a făcut băiatul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Nu e nimic mai dureros
DailyBusiness
Alertă de ultim moment! Vine potopul în România!
Adevarul
Calculul brutal al șefului aripii militare a Hamas în privința războiului din Fâșia Gaza, dezvăluit de corespondența sa
Spynews
De ce nu e bine să adormi cu aerul condiționat deschis. Ce se poate întâmpla
Spynews
Mesajul de adio al Ancăi Molnar. Make-up artistul vedetelor a pierdut lupta cu cancerul, la 34 de ani: ”Voi continua să vă veghez mereu”
Evz.ro
Superstiții de Înălțarea Domnului. Dacă faci asta, ai ghinion tot anul
Impact.ro
Fiica Andreei Marin, apariție de senzație într-o rochie MINI și mulată. Imaginile fac furori
Prosport.ro
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”
Cancan.ro
Un bucureștean a fost OBLIGAT să plătească bacșiș, într-un local din Centrul Vechi. I-a venit pe nota de plată!
Playsport.ro
CAZ INCREDIBIL! Fosta iubită fierbinte a vedetei lui Hagi, relație cu portarul naționalei! 'Se făcea că nu vede'
kanald.ro
Peisaj de iarnă în mijlocul verii în Suceava. Gospodării distruse de grindină: „Cât am muncit, nu mai am nimic!”
Capital.ro
Rusia și-a retras toate trupele: E gata! Procesul s-a încheiat la 12 iunie
StirileBZI
Pensiile cresc cu 50%! Șeful Casei de Pensii a făcut marele anunț
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
substantial.ro
Bărbat din Bacău, Arestat pentru Recidivă la Conducerea sub Influența Alcoolului
MediaFlux
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi la ce stat ne referim?