Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Oltenia, Muntenia, Transilvania, Dobrogea, Moldova și cu totul izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter de aversă și îndeosebi în nordul Olteniei și al Munteniei, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și pe suprafețe mici de peste 25…30 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă (10…15 cm). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, unde la rafală se vor depăși viteze de 60…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
Cerul va fi noros, temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă moderate (10…15 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 9…10 grade.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, mai ales în prima parte a intervalului, în Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, local în Muntenia, în Dobrogea și izolat în Oltenia. Pe suprafețe mici se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și pe alocuri se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…90 km/h, dar temporar și local și în restul teritoriului (viteze în general de 40…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
Vremea va deveni deosebit de rece pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. În prima parte a zilei, înnorările vor persista și trecător va mai ploua slab, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va avea intensificări ziua, cu viteze de 40…50 km/h, apoi va slăbi în intensitate.
Valorile termice vor crește față de ziua precedentă în jumătatea de sud-est a țării, dar vor scădea ușor în rest, iar la nivelul întregii țări se vor menține sub cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și local în Moldova, unde vor fi averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă local vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul regiunilor, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai redusă. La munte precipitațiile vor fi mixte. Pe parcursul zilei, vremea va fi vântoasă, cu rafale de peste 80 km/h la munte și în general de 45…55 km/h în rest, apoi va mai slăbi în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Maramureș și în estul Transilvaniei și 23 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime între 4 și 13 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
Valorile termice vor crește față de ziua precedentă, dar vor fi în continuare sub normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar după orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (rafale în general de 40…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.
Valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod normal la această dată, în special în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru, unde vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, în jumătatea de nord a țării și local în rest. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Cu precădere în prima parte a intervalului vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei și 13 grade pe litoral.
Valorile termice vor continua să crească ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza și seara vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.
Valorile termice se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice datei, cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, unde vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, unde local vor fi averse, în special în cursul zilei. În restul zonelor cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Pe crestele montane vor mai fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în sud, est și centru, precum și în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 13 grade pe litoral.
Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice datei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.
Valorile termice vor creşte şi se vor apropia de normele perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi perioade cu averse în cea mai mare parte a ţãrii.
Valorile termice vor crește ușor și se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în ultimele două zile ale intervalului.