PROGNOZA METEO 18 aprilie. Ce anunță meteorologii pentru duminică. Cum e vremea în toată țara

Meteorologii nu au vești tocmai bune pentru duminică, 18 aprilie. ANM anunță că în vestul, sud-vestul și centrul țării vremea va fi în general închisă și rece și vor fi ploi temporare.

17 apr. 2021, 23:45
PROGNOZA METEO 18 aprilie. Ce anunță meteorologii pentru duminică. Cum e vremea în toată țara
INFORMARE METEO. Alertă de ploi, vânt şi vreme deosebit de rece

PROGNOZA METEO 18 aprilie. Meteorologii nu au vești tocmai bune pentru duminică, 18 aprilie. ANM anunță că în vestul, sud-vestul și centrul țării vremea va fi în general închisă și rece și vor fi ploi temporare.

În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros şi, numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 7 grade.

Izolat, mai ales în cursul nopţii se va semnala ceaţă. În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsişnuit la această dată, va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO 18 aprilie. Cum va fi vremea în restul țării

PROGNOZA METEO 18 aprilie. Temperaturile maxime de duminică din principalele orașe:

Oradea – 13°C

Timișoara – 11°C

Baia Mare – 14°C

Craiova – 9°C

Sibiu – 11°C

București – 10°C

Constanța – 10°C

Galați – 12°C

Brașov – 10°C

Miercurea Ciuc – 9°C

Iași – 15°C

Cluj-Napoca – 11°C

Suceava – 13°C

Vremea la munte

La munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est, în general cu 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia şi sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Vremea la mare

La malul marii, pentru ziua de duminică sunt asteptate valori termice maxime de pana la 13 grade Celsius si minime de pana la 5 grade. Cerul va fi senin, cu sanse foarte mici de precipitatii.