Prognoza meteo 18 iulie 2022. Vreme în general frumoasă în majoritatea zonelor țării

Vremea va fi frumoasă, luni, în majoritatea zonelor țării. Temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale, între 23 și 31 de grade Celsius, anunță meteorologii.

17 iul. 2022, 16:06
Prognoza meteo 18 iulie 2022. Vreme în general frumoasă în majoritatea zonelor țării

Prognoza meteo 18 iulie 2022, la noapte, în țară

Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice şi sud-estice, unde cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã, iar în rest mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificãri în Muntenia şi Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde vor fi rafale de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor avea valori de la 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 20 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 18 iulie 2022, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri (rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 18 iulie 2022, luni, în țară

Vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice diurne, uşor mai scãzute faţã de ziua precedentã în regiunile sudice, se vor situa în jurul celor normale, cu maxime între 23 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil în nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii şi mai mult senin în rest. La munte, temporar mai ales dupã-amiaza şi seara cerul va prezenta înnorãri, iar cu totul izolat îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri (rafale de pânã la 40…45 km/h) în Moldova, Bãrãgan şi în Dobrogea, precum şi în zona de munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 grade pe litoral, caracterizând o vreme relativ rãcoroasã în special în nord, în centru şi la munte.

Prognoza meteo 18 iulie 2022, luni, în București

Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice vor fi uşor mai scãzute faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade, mai coborâtã în zona periurbanã pânã spre 12 grade.

Prognoza meteo marți, în țară

Vremea va deveni cãlduroasã în Câmpia de Vest şi Câmpia Românã şi pe arii restrânse în rest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în estul şi nord-estul ţãrii, precum şi la munte, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 7…9 grade în depresiunile intramontane şi 18…21 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

În București

Vremea va deveni cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo miercuri, în țară

Vremea va fi cãlduroasã, iar în Câmpia de Vest şi local în Câmpia Românã va deveni canicularã, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza în zonele montane. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest pânã spre 23 de grade.

În București

Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi 33…34 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.