Prognoza meteo 18 iunie. Vreme instabilă şi răcoroasă

La noapte, în sud-estul țării vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice.

17 iun. 2021, 23:26
Prognoza meteo 18 iunie. Vreme instabilă şi răcoroasă

Prognoza meteo 18 iunie. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, la altitudini mari, precum și în est și sud-est. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 18 grade.

La noapte, în Bucureşti, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă. Se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 6…10 l/mp şi trecător vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 18 iunie

ÎN ŢARĂ: 

În jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane aferente vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi izolat căderi de grindină și intensificări ale vântului; cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi local călduroasă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când izolat vor fi posibile fenomene associate instabilității atmosferice, cu precădere în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral şi 32…33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade.

Citeste si Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme răcoroasă cu ploi şi descărcări electrice, de săptămâna viitoare vara îşi intră în drepturi

ÎN BUCUREȘTI: Vremea va fi în general instabilă şi relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, posibil mai frecvente după-amiaza, când și vântul va avea intensificări de scurtă durată. Cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât mai ales prin cumulare se pot înregistra, în medie, 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo 19 iunie

ÎN ŢARĂ

: Vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi mai persistente în regiunile din jumătatea de est, dar se vor accentua temporar, mai ales după-amiaza, şi în restul ţării, astfel că, în majoritatea zonelor, vor fi averse, ce vor avea şi character torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vântul va avea Intensificări pe parcursul zilei în regiunile sud-estice şi la munte, dar se va intensifica pentru scurtă durată şi în celelalte zone, asociat averselor şi vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 33 de grade, cu cele mai mari valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11
și 19 grade.

ÎN BUCUREȘTI: Vremea va fi răcoroasă, iar pe parcursul zilei vor fi înnorări, temporar chiar accentuate și se vor semnala averse și intensificări ale vântului, iar trecător descărcări electrice. Prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Prognoza meteo 20 iunie

ÎN ŢARĂ:

În estul, sudul şi centrul țării şi în zonele montane, vremea va fi în general instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, mai ridicate în Câmpia de Vest, până în jurul a 32 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 19 grade.

ÎN BUCUREȘTI: Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și maifrecvente după-amiaza și seara. Se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Citeste si Prognoza meteo iunie. Temperaturi sub cele specifice perioadei şi ploi în mare parte din ţară

Prognoza meteo 21 iunie

ÎN ŢARĂ:

Vremea va fi caldă, îndeosebi în vestul ţării, dar în continuare în general instabilă. Pe parcursul zilei în regiunile estice şi local în sud şi la munte, vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, iar în orele serii în partea de sud-vest a teritoriului, unde vor fi şi vijelii. Pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 19 grade.

ÎN BUCUREȘTI: Vremea va fi caldă, dar uşor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi ploi de scurtă durată, iar după-amiaza posibil şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

DE MARTI PANA JOI, vremea va deveni călduroasă, dar în orele după-amiezilor vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, local mai intense în special în ultima zi a intervalului.