Prognoza meteo 18 mai. Ploi însemnate cantitativ şi vijelii în toată ţara. La munte revin ninsorile

Meteorologii anunţă furtuni în toată ţara până marţi seară. Vântul va prezenta intensificări, ajungând până la 70 - 80 km la oră în Muntenia şi Oltenia. La munte, la altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte, iar vântul va bate cu până la 100 km la oră.

17 mai 2021, 20:25
Prognoza meteo 18 mai. Ploi însemnate cantitativ şi vijelii în toată ţara. La munte revin ninsorile

Prognoza meteo 18 mai.

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în nord-vestul, nordul, centrul ţării, la munte și pe alocuri în restul teritoriului. La altitudini de peste 1800 vor fi posibile precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăşi local 20..25 l/mp și izolat 3o…40 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 70…80 km/h la munte, în special în zona înaltă, în general de 55…65 km/h în Crișana și Transilvania și de 45…55 km/h, local în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, anunţă ANM.

București. Cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul se va intensifica treptat din a doua parte a nopții, iar spre sfârșitul intervalului va atinge la raflă viteze de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 12…13 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 17 – 30 mai. Zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu zile mai răcoroase şi ploi la începutul intervalului

 

Prognoza meteo 18 mai – MARTI

Vremea va fi vântoasă, iar în vestul, nordul și centrul țării și rece pentru această dată. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va prezenta intensificări susţinute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, cu precădere în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70…80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h. În nord-vestul, nordul, nord-estul, centrul teritoriului și în zona de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Izolat va cădea grindină. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Prognoza meteo 18 mai București. Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, mai susținute după-amiaza și seara, când la rafală se vor depăși viteze de 60…65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN de furtuni violente până marţi seara. La munte va ninge

 

Prognoza meteo 19 mai MIERCURI

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, exceptând sudul și sud-estul, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. În special după orele amiezii, înnorările se vor accentua, dinspre vest, în cea mai mare parte a țării și vor fi averse şi descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, la munte și local în celelalte regiuni. Pe alocuri, mai ales în vest și la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat, vor fi şi averse de lapoviţă și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și parțial în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

București. Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara şi noaptea, când vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, chiar rece în jumătatea de nord a țării. Ziua, vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse, însoțite pe alocuri și de descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Aversele vor fi mai frecvente și mai intense în zonele montane și submontane aferente Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se vor înregistra cantități de apă însemnate, iar la altitudini mari vor fi și precipitații mixte sau măzăriche. În cursul nopții cerul va fi temporar noros, aria ploilor va fi în restrângere și izolat vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, dar ziua și în regiunile sudice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

București. Vremea va deveni răcoroasă şi va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales după-amiaza și la începutul nopții, temporar vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

Deși valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul anterior, vremea va fi răcoroasă în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse slabe și trecător descărcări electrice, mai ales după-amiaza în sud, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0…2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 12…14 grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București. Valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua anterioară, dar vremea va fi ușor instabilă. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporare și cu o probabilitate mai mare, după-amiaza, se vor semnala averse slabe și trecător descărcări electrice, apoi cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.