Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Temperaturi de primăvară la mijlocul lunii noiembrie

Valorile termice se vor situa în jurul normelor în nord-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade.

17 nov. 2022, 22:44
Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Temperaturi de primăvară la mijlocul lunii noiembrie

LA NOAPTE
ÎN ȚARĂ
Cerul va fi temporar noros în sud și sud-est și va avea înnorări persistente în restul țării și cu precădere în regiunile nordice va mai ploua slab. În nordul Carpaților Orientali va ninge, iar precipitații mixte se pot semnala trecător în nordul extrem al Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 1 și 7 grade. Pe spații mici în zonele joase va fi ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi temporar noros și mai ales spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, mai scăzută spre 2 grade în zona periurbană.

Prognoza meteo 18 noiembrie 2022

ÎN ȚARĂ

Valorile termice se vor situa în jurul normelor în nord-estul teritoriului, iar în rest vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei, dar și mai ridicate în sudul extrem al țării, până în jurul a 18 grade, iar cele minime se vor situa în general între 1 și 10 grade. În cea mai mare parte a țării nebulozitatea va fi persistentă și temporar, începând din orele după-amiezii, vor fi precipitații în extindere ca arie, iar cantitățile de apă vor depăși local, mai ales în zonele deluroase și montane din vest, centru și nord, 15…25 l/mp.

Vor fi ploi, dar noaptea în nordul Moldovei, în Maramureș și posibil în nordul Transilvaniei vor fi și precipitații mixte. În nordul Carpaților Orientali, iar pe alocuri și în zona montană înaltă din restul țării vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei. În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar ploi ce vor avea și caracter de aversă se vor semnala pe arii mai restrânse în special spre seară și la începutul nopții. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar în a doua parte a intervalului, local și temporar și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineața pe alocuri se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, dimineața vor fi condiții de ceață, iar mai ales spre seară și la începutul nopții vor fi ploi ce pot avea și caracter de aversă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Prognoza meteo 19 noiembrie 2022

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni rece în nord și nord-est, în timp ce, în restul teritoriului, în marea lor majoritate valorile termice vor fi mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va avea înnorări și mai ales din a doua parte a zilei, dinspre sud-vest, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, în special la altitudini mari, dar noaptea și jumătatea de nord a Moldovei unde vor predomina ninsorile. Spre sfârșitul intervalului în depresiunile din estul Transilvaniei, precum și în sudul și centrul Moldovei vor fi precipitații mixte și pe arii restrânse se va depune polei. Pe alocuri, îndeosebi în sud-vest se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 20…25 l/mp).

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în sud, sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est și cele mai ridicate în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -3…-2 grade în nordul Moldovei și 12…13 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale. Mai ales în prima parte a zilei cerul va fi parțial noros, apoi înnorările se vor accentua treptat, iar seara și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Prognoza meteo 20 noiembrie 2022

ÎN ȚARĂ
În Moldova și în zona Carpaților Orientali vremea va fi închisă și rece, la începutul intervalului vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, apoi lapoviță și ploi ce vor favoriza depunerile de polei. În extremitatea de sud-sud-est, va fi mult mai cald decât normalul datei, temporar înnorările se vor accentua și vor fi averse și posibil descărcări electrice. În restul țării, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice perioadei, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse, iar precipitații mixte vor fi la altitudini foarte mari la munte.

Local cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură și pe alocuri în sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei și în jurul a 20 de grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în extremitatea de nord-est și 12..14 grade pe litoral. Izolat și trecător se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, mai intens seara și noaptea, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura aerului va avea valori peste cele specifice perioadei, cu o maximă de 11…12 grade și o minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo 21 noiembrie 2022

ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul precedent în mare parte din țară, cu vreme în general apropiată de normal, exceptând nord-estul unde se va menține rece, dar și sudul extrem și sud-estul unde valorile termice vor fi cu mult peste mediile climatologice. Cerul va fi noros și, cu precădere ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. În zonele montane înalte vor fi mai ales ninsori și lapoviță, în nord-est vor fi precipitații mixte și se mențin condiții de polei, iar în rest va ploua; în extremitatea sud-estică vor mai fi posibile descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de sud a teritoriului, cu viteze mai mari în Dobrogea, iar local și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nordul Moldovei și 18…19 grade în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 și 7 grade. Izolat se va forma ceață, cu precădere noaptea.

BUCUREȘTI
Cerul va fi mai mult noros și, în special pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Prognoza meteo 22, 23, 24 noiembrie 2022

ÎN ȚARĂ
La începutul intervalului, vremea va fi încă rece în nord-est și în general normală termic în rest, apoi valorile termice vor crește ușor în toată țara. Probabilitatea pentru precipitații locale și temporare va fi relativ ridicată în majoritatea regiunilor.

BUCUREȘTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori ușor peste cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie și temporar vor mai fi posibile ploi în general slabe.