Prognoza meteo 18 septembrie 2023. Vremea se menţine deosebit de caldă, temperaturi cu până la 5 grade mai mari decât normalul perioadei

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în toată țara. Temperaturile diurne vor fi în medie cu 4...5 grade mai ridicate față de normalul climatologic al perioadei.

17 sept. 2023, 14:35
Prognoza meteo 18 septembrie 2023. Vremea se menţine deosebit de caldă, temperaturi cu până la 5 grade mai mari decât normalul perioadei

Prognoza meteo 18 septembrie 2023. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest a țării, însă numai cu totul izolat vor mai fi ploi slabe de scurtă durată.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, iar la viteze mai mici și pe litoral și în nordul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 7 grade. Pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo 18 septembrie 2023

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în toată țara, dar mai ales în vest, nord și centru, unde valorile termice diurne vor fi în medie cu 4…5 grade mai ridicate față de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe de scurtă durată, după-amiaza în zonele montane, iar mai ales din a doua parte a nopții, în vest și nord-vest local vor fi averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar local și temporar și cu viteze mai mici și în Dobrogea, nordul Moldovei și în restul zonei de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cerul variabil și vântul slab până la moderat. Temperatura maximă, în continuare ușor mai ridicată față de media multianuală, va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Prognoza meteo 19 septembrie 2023

În Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și local în Oltenia și nordul Moldovei, vor fi înnorări temporar accentuate și averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra pe arii restrânse cantități de apă mai însemnate.

În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și ploi izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, dar și în nord-est și pe crestele montane, cu viteze mai mari (în medie 50…60 km/h) în sudul Banatului, dar rafale de scurtă durată vor fi izolat și asociat averselor.

Temperaturile maxime, în jurul celor normale în această perioadă în nord-vestul teritoriului și local în regiunile sudice și peste mediile climatologice în rest, vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade; minimele termice se vor situa în general între 10 și 17 grade. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa ușor peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxima în jurul a 27 de grade și minima de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo 20 septembrie 2023

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse, pe alocuri însoțite și de descărcări electrice, în special după-amiaza, local la munte și pe suprafețe restrânse în vest, sud-vest, nord și centru; izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru a doua parte a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Prognoza meteo 21 septembrie 2023

Valorile termice vor fi în continuare ușor peste mediile multianuale specifice datei în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, iar înnorări temporare, averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse, în special după amiaza, cu o probabilitate mai mare la munte și în nord-vest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în continuare ușor peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Prognoza meteo 22, 23 septembrie 2023

Vremea va deveni treptat călduroasă, în special în sud și vest. Ploi izolate vor fi posibile la munte.