Prognoza meteo 18 septembrie. Vreme caldă în sud, dar în rest se răceşte şi sunt aşteptate ploi

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, dar în sud și în sud-est se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în jumătatea de nord a țării, și pe arii mai restrânse în sud-est- unde ploile vor avea mai ales caracter de aversă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade.

17 sept. 2021, 16:48
Prognoza meteo 18 septembrie. Vreme caldă în sud, dar în rest se răceşte şi sunt aşteptate ploi

Prognoza meteo 18 septembrie. La noapte, în regiunile intracarpatice și la munte înnorările vor persista, local va ploua, iar pe alocuri, îndeosebi în cele centrale ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul zonelor, înnorările temporar vor fi accentuate și vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala local în sud și pe suprafețe mici în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde la rafală, va depăși viteze de 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

București. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse slabe, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo 18 septembrie SAMBATA

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, dar în sud și în sud-est se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în jumătatea de nord a țării, și pe arii mai restrânse în sud-est- unde ploile vor avea mai ales caracter de aversă, vor fi frecvente descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină. Îndeosebi în nord-vest cantitățile de apă pe alocuri vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde va sufla cu peste 70 km/h, iar pe parcursul zilei, local în sud și centru, și pe arii restrânse în nord-est, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral.

București. În prima parte a zilei vor fi înnorări temporare, iar trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală de până la 45 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi: Semnal de alarmă tras de un specialist în fenomene meteo extreme: „În România, decesele cauzate de temperaturile ridicate au crescut cu 25%”

Prognoza meteo DUMINICA

În nordul și centrul țării, vremea va continua să se răcească urmând a se înregistra valori de temperatură mai coborâte decât cele normale, cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua pe arii restrânse. În restul zonelor, regimul termic va fi în continuare caracterizat de temperaturi în jurul celor normale, ușor chiar mai mari local în cele sudice și sud-estice, unde cerul va fi mai mult senin. Pe parcursul zilei temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h. Noaptea vântul va slăbi semnificativ în intensitate urmând a sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

București. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul se va intensifica treptat pe parcursul zilei când la rafală se vor înregistra viteze în general de 50…55 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi răcoroasă în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă şi vor fi local chiar mai ridicate decât acestea îndeosebi în Câmpia Română şi Lunca Dunării. În regiunile din jumătatea de sud, cerul se va înnora treptat şi va ploua local; vor fi mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar ploile pe spaţii mici. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări la munte, în sud şi în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, mai ridicate în sudul Munteniei şi al Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 6 și 16 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul se va înnora treptat, iar în orele serii vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO: Vin furtuni în weekend. ANM anunţă patru săptămâni cu vreme schimbătoare

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în nord şi centru local chiar rece pentru ultima decadă a lunii septembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Pe alocuri se va forma ceață.

București. Vremea se va răci, astfel că temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.