Prognoza meteo 19 august. Vreme caniculară şi disconfort termic ridicat, temperaturile vor ajunge la 40 de grade la umbră

Vremea se menţine călduroasă, chiar caniculară în sud şi vest, unde termometrele vor indica 40 de grade Celsius la umbră. Disconfortul termic se va menține ridicat în Bucureşti, iar temperatura maximă va fi de 35 de grade.

18 aug. 2022, 15:30
Prognoza meteo 19 august. Vreme caniculară şi disconfort termic ridicat, temperaturile vor ajunge la 40 de grade la umbră

Prognoza meteo 19 august. La noapte, cerul va fi variabil cu unele înnorări și doar cu totul izolat în estul teritoriului vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni până spre 11 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI

Va fi în continuare caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice și sudice, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu indice temperature-umezeală (ITU) ce doar pe arii restrânse va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, la nivel național, se vor situa între 28 și 38 de grade, cu valori mai ridicate, spre 39…40 de grade în vest, iar minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile estice și la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, iar noaptea înnorările se vor accentua treptat în vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice, iar spre finalul intervalului în masivele sud-vestice.

BUCUREȘTI Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de  80 de unități. Cerul va fi variabil în orele amiezii și mai mult senin în restul intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo ANM. Furtuni violente şi caniculă în următoarele ore în România. Se vor înregistra până la 40 grade la umbră

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în ziua precedentă în vestul teritoriului, dar în continuare va predomina vremea călduroasă, local caniculară în sud și izolat în nord-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în zona montană, dar pe arii restrânse și în jumătatea de vest a țării unde vor fi averse și descărcări electrice, iar cu precădere spre seara și noaptea în vest și sud-vest gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat. Vor fi înnorări accentuate, ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi
accentuat în sud, sud-est și vest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 şi 21 de grade, cu valori mai coborâte în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii și din nou noaptea, dar probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

Citeşte şi: Rupere de nori, maşini înghiţite de puhoaie la Vaslui. Continuă ploile torenţiale şi vijeliile VIDEO

 

Prognoza meteo DUMINICA

În jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă
faţă de zilele precedente; cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cu precădere în sud-est, vremea se va menține local căduroasă și disconfortul termic ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala doar pe spaţii mici şi la intensitate mult mai redusă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

BUCUREȘTI Deși valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă, vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar seara și noaptea probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 grade.