PROGNOZA METEO 19 decembrie. Vremea se răceşte în săptămâna Crăciunului, temperaturile scad până la -16 grade

De marţi vremea începe să se răcească în toată ţara, temperaturile urmând să coboare sub normalul termic al perioadei.

18 dec. 2021, 16:09
PROGNOZA METEO 19 decembrie. Vremea se răceşte în săptămâna Crăciunului, temperaturile scad până la -16 grade

PROGNOZA METEO 19 decembrie. Duminică, în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații, local ziua și pe arii extinse noaptea. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, unde în a doua parte a intervalului vor fi în general moderate cantitativ, mixte în Maramureș și în Transilvania și mai ales sub formă de ploaie în rest. În celelalte regiuni cerul variabil de pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii, iar în cursul nopții, pe alocuri, cu precădere în sud-est, trecător vor fi precipitații slabe îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță. Izolat vor fi depuneri de polei, dimineața în estul teritoriului, iar noaptea posibil și în centru și sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, și pe alocuri în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici și cu precădere în nord-est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. Pe suprafețe mici va fi ceaţă.

La Bucureşti, duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea. În ultimele ore ale intervalului vor fi posibile precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care pot determina depuneri de polei. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Luni, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte va ninge pe arii extinse, iar în restul teritoriului local vor fi precipitații, mai ales sub formă de ninsoare, iar în vest, în sud și sud-est mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, iar la viteze mai mici, local și în zonele mai joase de relief, în special în cele din sud-vest și est. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care dimineața mai pot determina polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea

PROGONOZA METEO. Marţi, vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor coborî sub cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar pe parcursul zilei, pe arii mai restrânse și la viteze mai mici și în sudul, estul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 5 grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între -14 și -6 grade, cu cele mai scăzute valori în nord, centru și est, unde local va fi ger.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

Miercuri, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -2 grade în Dealurile Banatului. Cerul va avea înnorări temporare, însă doar izolat va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în nord și la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Pe suprafețe mici, spre sfârșitul intervalului, se va forma ceață.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -9 grade, transmite ANM.

Citeşte şi Rusia crapă de frig. Minus 61 de grade, cea mai scăzută temperatură din ultimii 39 de ani