Prognoza meteo 19 iulie. Val de aer cald peste România. De când revine CANICULA

Vremea continuă să se încălzească în toată ţara. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 33 de grade la umbră. Doar la munte vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Şi în Capitală vremea va fi caldă cu maxime de 32 de grade.

18 iul. 2022, 16:48
Prognoza meteo 19 iulie. Val de aer cald peste România. De când revine CANICULA

Prognoza meteo 19 iulie. La noapte, cerul va fi variabil în jumãtatea de est a teritoriului şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20 de grade în nordul litoralului, caracterizând o vreme relativ rãcoroasã în special în nord, în centru şi la munte.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 14…15 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre 12 grade şi va determina o vreme relativ rãcoroasã.

Prognoza meteo 19 iulie – MARTI

Vremea se va încãlzi şi va deveni cãlduroasã în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtã duratã, cu o probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 6 grade în depresiunile intramontane şi 21 de grade în Dealurile de Vest.
BUCURESTI. Vremea va deveni cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…17 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 14 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo: Un val de aer tropical va sufoca România, „cupola de foc” face deja ravagii în Europa

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar local în regiunile vestice şi sud-vestice canicularã, cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza în jumãtatea de est a teritoriului, precum şi în zonele montane. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în sudul litoralului şi 36 de grade în Banat şi în vestul Olteniei, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 7 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest spre 23 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi 33…34 de grade, iar cea minimã de 18…19 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 15 grade.

Citeşte şi: O furtună solară va lovi Pământul. Avertismentul cercetătorilor americani

Prognoza meteo JOI

Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic în accentuare şi indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, pe arii extinse în regiunile vestice şi sud-vestice şi local în sud şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 38 de grade, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, mai scãzute în depresiuni, pânã spre 8 grade în cele din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza la munte, unde izolat vor fi condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, precum şi în estul şi în sud-estul ţãrii.

BUCURESTI. Vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic va fi în accentuare, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…20 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeşte şi: O furtună solară va lovi Pământul. Avertismentul cercetătorilor americani

Prognoza meteo VINERI

Vremea va deveni canicularã, pe arii relativ extinse, în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 38 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara în regiunile nordice, nord-estice, centrale şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

BUCURESTI. Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimã va fi de 20…21 de grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã pânã spre 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri trecãtoare dupã orele amiezii. Vântul va sufla slab pânã la moderat.