Prognoza meteo 2 aprilie 2024. Vremea se răcește. Iată ce temperaturi maxime anunță meteorologii

Vremea va fi vântoasã şi se va rãci, mai accentuat în regiunile intracarpatice, unde valorile termice diurne se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, în timp ce în restul teritoriului se vor menţine peste acestea.

01 apr. 2024, 15:00
Prognoza meteo 2 aprilie 2024. Vremea se răcește. Iată ce temperaturi maxime anunță meteorologii

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, dar se va înnora în regiunile intracarpatice şi mai ales în a doua parte a nopţii vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii relativ extinse în Banat, Crişana şi izolat în Maramureş, Transilvania şi Oltenia. Spre sfârşitul nopţii, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumãtatea de vest a Transilvaniei şi în Maramureş cu viteze de 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar pe alocuri va avea aspect de vijelie. În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depãşi 100…110 km/h. Temperaturile minime, în continuare cu mult mai ridicate faţã de mediile multianuale, vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai scãzute doar în estul Transilvaniei spre 2…3 grade.

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, cu mult peste norma climatologicã, va fi de 10…14 grade.

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, marți, în țară

Vremea va fi vântoasã şi se va rãci, mai accentuat în regiunile intracarpatice, unde valorile termice diurne se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, în timp ce în restul teritoriului se vor menţine peste acestea. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificãri susţinute în toatã ţara, cu viteze de 55…70 km/h şi în general de 80…85 km/h – local în nord şi nord-vest, iar mai ales dupã-amiaza şi în sud-estul teritoriului. Pe alocuri vor fi şi vijelii. În zona montanã, la altitudini mari, rafalele vor depãşi 120 km/h. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi va ploua mai ales sub formã de aversã în Maramureş, local în Crişana şi Transilvania şi pe spaţii mai mici în Banat şi Moldova. Ploile vor fi însoţite izolat de descãrcãri electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi trecãtoare vor fi posibile cu precãdere în Oltenia. La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã de 10…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în Maramureş şi nord-estul Transilvaniei şi 26…27 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul extrem al Moldovei, iar cele minime se vor situa în general între 2 şi 10 grade.

Citește și Prognoza meteo 1 – 14 aprilie 2024. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, marți, în București

Vremea va fi vântoasã şi se va rãcori, dar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificãri susţinute pe parcursul zilei, cu viteze de 60…70 km/h şi temporar 80 km/h, apoi va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, miercuri, în țară

Valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local, ziua în zonele montane şi submontane, iar noaptea în regiunile nordice şi nord-vestice, iar în restul teritoriului ploi slabe se vor semnala izolat; vor fi mai ales averse, pe arii restrânse vor fi posibile descãrcãri electrice, iar la altitudini foarte mari la munte vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va fi în diminuare faţã de intervalul precedent, totuşi va mai avea intensificãri ziua la munte, în special în Carpaţii Orientali, cu rafale de 70…90 km/h, dar local în nord, nord-est şi centru şi pe spaţii mici, trecãtor, şi în restul ţãrii, cu viteze în general de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, cu valori mai scãzute atât ziua, cât şi noaptea în depresiunile din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo 2 aprilie 2024, miercuri, în București

Valorile termice diurne vor continua sã scadã uşor, dar vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar vântul va sufla moderat ziua şi slab în timpul nopţii. Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimã va fi de 6…9 grade.

Citește și Vremea se schimbă radical! Avertizări Cod galben și portocaliu, valabile în jumătate de țară. Vânt puternic de peste 110 km/oră