PROGNOZA METEO 2 decembrie. Iarna se lasă aşteptată

Vremea va fi rece, cu temperaturi minime cuprinse între -13 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și la munte și parțial noros în restul teritoriului. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în Dobrogea, pe arii restrânse în Muntenia și cu totul izolat posibil în Oltenia și în Moldova.

01 dec. 2020, 17:28
PROGNOZA METEO 2 decembrie. Iarna se lasă aşteptată

PROGNOZA METEO 2 decembrie.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în Dobrogea, unde la rafală vor fi viteze în general de 45…50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură, în sud-vestul teritoriului și pe suprafețe mici în rest, anunta ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va fi rece. Cerul va mai avea unele înnorări, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO 2 decembrie MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte și parțial noros în restul teritoriului. În Dobrogea, estul extrem al Munteniei și sud-estul Moldovei, în prima parte a zilei vor predomina ninsorile, apoi, treptat, vor apărea și ploi și lapoviță, care pe alocuri, mai ales noaptea vor favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului izolat vor fi burnițe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului și pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime între -15 grade în estul Transilvaniei și 3 grade în nordul litoralului. Local dimineața și noaptea va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.
BUCUREȘTI
Vremea se va menține rece. Cerul va avea înnorări și mai ales noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de-3…-2 grade.

Prognoza meteo până pe 13 decembrie. Temperaturi ridicate de Moş Nicolae

JOI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, dar în special în sud, în est şi parţial în centru unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, cu precădere în zonele joase de relief şi se vor asocia pe suprafețe mici cu chiciură, fulguieli sau burniţă. În Dobrogea, mai ales ziua vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dimineața și noaptea pe alocuri va fi ceață, iar condițiile de precipitații vor fi reduse.
Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 și 0 grade.
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare rece și în general închisă, iar dimineața și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

 

PROGNOZA METEO 2 decembrie VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 6 grade, mai ridicate pe litoral. În vestul, nord-vestul și centrul țării cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. În celelalte regiuni cerul va avea înnorări temporare ziua și va fi mai mult noros noaptea. Mai ales în a doua parte a intervalului vor predomina norii de plafon jos și local se va forma ceață, asociată trecător cu ploaie slabă sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Banat și la munte, cu precădere în Carpații Meridionali.
BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi ușor, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări temporare ziua și va fi mai mult noros seara și noaptea când vor predomina norii de plafon jos și vor crește condițiile de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea va continua să se încălzească, iar în regiunile din interiorul arcului carpatic vor fi valorile termice diurne mai ridicate decât în mod normal pentru prima decadă a lunii decembrie. În sudul, estul și sud-estul țării vremea va fi în general închisă și local va ploua, iar în zona montană aferentă precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, dar trecător și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 12 grade, iar cele minime, preponderent pozitive vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până spre 10 grade pe litoral. Mai ales la începutul intervalului, local va fi ceață.
BUCUREȘTI
Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată. Nebulozitate de plafon jos va persista pe tot parcursul intervalului și va fi ceață, asociată trecător cu ploaie slabă sau burniță. Vântul va sufla slab, până la moderat ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE DUMINICA pana MARTI

ÎN ȚARĂ
Procesul de încălzire a vremii va continua în primele două zile, iar în ultima zi se va răci, în special în regiunile extracarpatice. Trecător, în est și sud-est vor mai fi precipitații slabe, iar spre sfârșitul intervalului probabilitatea de apariție va crește și în restul teritoriului.
BUCUREȘTI
Procesul de încălzire a vremii va continua. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la sfârșitul intervalului.