Prognoza meteo 2 iulie. Vreme răcoroasă cu ploi torenţiale în mare parte din ţară, caniculă în vest

Vremea se menţine călduroasă în vestul ţării unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea estică se anunţă ploi cu frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

01 iul. 2021, 15:51
Prognoza meteo 2 iulie. Vreme răcoroasă cu ploi torenţiale în mare parte din ţară, caniculă în vest

Prognoza meteo 2 iulie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în estul și sud-estul țării, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat se va semnala grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 40…60 l/mp. În celelalte regiuni, cu precădere în centru și sud, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo COD PORTOCALIU. Vin ploi abundente, vijelii şi grindină

 

Prognoza meteo 2 iulie – VINERI

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori și în regiunile sudice şi estice. Astfel, la nivelul întregii ţări, temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în depresiuni și 32 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, precum și la munte, unde vor fi averse şi descărcări electrice. În celelalte regiuni astfel de fenomeme se vor semnala pe arii restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat vor fi vijelii și grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în zona montană înaltă, în sud-vest, iar de scurtă durată şi în restul teritoriului, asociat averselor.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și, mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Citeşte şi: Ploi și vijelii în mai multe județe din țară. Prăpăd după codul roşu VIDEO

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menține în general instabilă și va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, în vestul, nordul, centrul și sud-estul ţării, local în est și pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil și doar izolat vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări la munte şi în sud-vest, iar de scurtă durată şi în restul ţării, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nord-vest şi 30 de grade în sud – sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade și 21 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va încălzi ușor în toată țara, dar va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara și vor fi averse și descărcări electrice, local în centrul țării și în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și la munte, iar de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nord vest şi 32 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice local în zonele de deal și de munte și pe alocuri în rest, dar mai ales în centru și nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile estice, iar de scurtă durată şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni și 34 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie trecătoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.