Prognoza meteo 2 octombrie. Vremea schimbă foaia: temperaturile încep să scadă şi sunt aşteptate ploi

Toamna îşi intră în dreptul şi vremea se răceşte în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, duminică, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar temporar cerul va avea înnorări. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice în mai multe regiuni.

01 oct. 2022, 14:00
Prognoza meteo 2 octombrie. Vremea schimbă foaia: temperaturile încep să scadă şi sunt aşteptate ploi

Prognoza meteo 2 octombrie. DUMINICA, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde vremea va fi mai caldă decât în mod normal la începutul lunii octombrie.

Temporar cerul va avea înnorări și local vor fi averse și posibil descărcări electrice în regiunile vestice, nordice, estice, sud-estice, precum și în centru și la munte. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla moderat, tempoar și pe arii relativ extinse cu intensificări mai ales ziua, iar vitezele cele mai mari vor fi în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei unde se vor atinge în general 55…75 km/h, iar pe crestele montane peste 80…100 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 27 de grade în Muntenia, iar cele minime între 5 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

Citeşte şi Avertizare meteo. Vremea se schimbă radical după temperaturile tropicale. Este COD GALBEN de furtuni

Vremea în BUCUREȘTI se va răci, dar valorile termice vor fi peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală va atinge viteze de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 8 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va continua să se răcească, iar valorile termice vor fi în jurul celor specifice perioadei în regiunile sudice și sud-estice și mai scăzute decât acestea în restul teritoriuluil. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice în nordul, estul, centrul teritoriului, în zona montană și pe arii restrânse în rest. Izolat se vor acumula cantități mai importante de apă.

La munte, la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și pe alocuri în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI. Valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 6 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va deveni mai rece decât ar fi normal la această dată în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi slabe -pe alocuri în zonele montane şi submontane, pe spaţii mici în vest, nord-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului.

La munte, la peste 1700 m altitudine, trecător vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu uşoare intensificări la munte, în regiunile estice și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile intramontane, unde vor fi condiţii de brumă și 10…12 grade pe litoral. Izolat la începutul zilei şi pe alocuri în a doua parte a nopţii, se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va deveni relativ răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. În a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo MIERCURI. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, însă la începutul zilei vremea va fi încă rece. Cerul va fi parţial noros, probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade. În special în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice vor fi în creştere uşoară mai ales în a doua parte a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, iar în cursul dimineţilor şi al nopţilor se vor menţine condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Alternanţe meteo periculoase în următoarele zile. Revin ploile toreţiale şi vijeliile. Prognoza meteo actualizată de ANM