PROGNOZA METEO 20 decembrie, vremea se încălzeşte brusc în Ajunului Crăciunului. Până atunci va trebui să înfruntăm un ger năprasnic

Vremea se răceşte accentuat de marţi, însă de vineri, din Ajunul Crăciunului, asistăm la o încălzire substanţială, astfel că de Crăciun am putea avea 12 grade în unele zone.

19 dec. 2021, 15:20
PROGNOZA METEO 20 decembrie, vremea se încălzeşte brusc în Ajunului Crăciunului. Până atunci va trebui să înfruntăm un ger năprasnic

PROGNOZA METEO 20 decembrie. Luni, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. La munte va ninge pe arii extinse. În restul teritoriului local vor fi precipitații, mixte în vest, sud și sud-est și predominant sub formă de ninsoare în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, iar la viteze mai mici, local și în zonele mai joase de relief, în special în cele din sud-vest și est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 10 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului, când probabilitatea pentru precipitații slabe predominant sub formă de ploaie va fi ridicată. Se mențin condițiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Marţi, vremea se va răci, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor coborî sub cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar pe parcursul zilei, pe arii mai restrânse și la viteze mai mici și în sudul, estul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 6 grade în Lunca Dunării, iar cele minime în general între -14 și -6 grade, cu cele mai scăzute valori în nord, centru și est, unde local va fi ger.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -8…-6 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo de Sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Se anunţă iarnă grea

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi rece, geroasă dimineața și noaptea local în centru și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 și 2 grade, iar cele minime între -16…-14 grade în estul Transilvaniei și -4….-3 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul țării, unde local va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Pe suprafețe mici, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -9…-6 grade, cu cele mai scăzute valori în zona periurbană.

Joi, vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă pe alocuri dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 4 grade, iar cele minime, în creștere semnificativă față de noaptea precedentă, se vor situa între -8…-7 grade în estul Transilvaniei și 3…4 grade în Banat și Crișana. Cerul va avea înnorări, mai persistente în vestul, centrul și nordul țării, unde începând cu orele serii, aria precipitațiilor va fi în extindere. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, dar treptat și lapoviță ce vor favoriza, local, depunerile de polei în Maramureș, Transilvania și Moldova. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în zona montană, dar la intensități mai reduse și în regiunile vestice. Pe suprafețe mici, va fi ceață.

Şi la Bucureşti, joi, vremea se va menține rece, deși valorile termice nocturne vor fi mai ridicate decât cele din intervalul anterior. Cerul va fi termporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade, transmite ANM.

De vineri până duminică vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice, atât cele diurne cât și cele nocturne, vor ajunge să depășească mediile climatologice ale perioadei. Precipitațiile vor fi mai frecvente în vestul, centrul și nordul țării, dar vor apărea cu caracter local și temporar după jumătatea intervalului și în restul teritoriului. Acestea vor fi mixte la munte și ploi în celelalte zone.