Prognoza meteo 20 iunie. Arşiţa africană face ravagii în Europa. Temperaturi de peste 40 de grade resimţite în România

Val de aer african în România, temperaturile vor depăși în unele zone chiar și 34 de grade la umbră. La mijlocul săptămânii revin furtunile violente cu grindină.

19 iun. 2022, 15:51
Prognoza meteo 20 iunie. Arşiţa africană face ravagii în Europa. Temperaturi de peste 40 de grade resimţite în România

Prognoza meteo 20 iunie. La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi de la 5…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 19…20 de grade în Dealurile de Vest.
BUCURESTI. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

Prognoza meteo 20 iunie LUNI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în sudul teritoriului, unde cu totul izolat se vor semnala ploi slabe, de scurtã duratã. Spre sfârşitul intervalului, în extremitatea de vest şi nord-vest, va creşte probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice, respectiv nebulozitate accentuatã, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri noaptea în zona montanã înaltã, dar mai ales, de scurtã duratã, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor situa de la 23…25 de grade pe litoral, pânã în jurul a 34 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 10 şi 20 de grade.
BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 14…17 grade.

Citeşte şi: Val de aer african peste România. Elena Mateescu, director ANM: Vor fi temperaturi de 37 de grade la umbră, dar şi furtuni săptămâna viitoare

Prognoza meteo MARTI

TARA
În sudul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în continuare cãlduroasã, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scãdere faţã de ziua anterioarã, se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la munte, în centru, est şi nord-est, pe arii restrânse în sud-est şi izolat în restul zonelor. Pe spaţii mici se vor putea acumula cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a teritoriului, dar cu viteze mai mari, de 50…60 km/h în Oltenia, Transilvania şi nordul Moldovei, iar pe crestele montane, de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 4…6 grade în depresiuni şi 18…20 de grade pe litoral.
BUCURESTI
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu o maximã termicã ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicatã dupã-amiaza pentru înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
În regiunile sudice vremea va fi caldã, local cãlduroasã în orele amiezii, în timp ce, în restul zonelor valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse, ziua pe alocuri în nord-est, iar noaptea local în sud-vest, unde vor fi şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în nord-estul şi estul ţãrii şi pe alocuri în sud şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 32 de grade, iar cele minime între 8 şi 20 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.
BUCURESTI. Vremea va fi frumoasã, iar în orele amiezii cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 iunie – 18 iulie 2022. Temperaturi caniculare şi fenomene extreme în această vară

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi apropiatã de normal sub aspect termic şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice local în sud-vest şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime între 7 şi 19 grade.
BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasã, iar regimul termic caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.