Prognoza meteo 20 septembrie. Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara. La altitudini de peste 1500 de metri sunt aşteptate ninsori

În următoarele zile, meteorologii anunţă vreme rece şi ploi însoţite de descărcări electrice în majoritatea regiunilor. De asemenea, în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1500 de metri, sunt aşteptate ninsori slabe.

19 sept. 2021, 15:10
Prognoza meteo 20 septembrie. Vreme rece şi ploi în aproape toată ţara. La altitudini de peste 1500 de metri sunt aşteptate ninsori

Prognoza meteo 20 septembrie. LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ploi slabe, local în Banat, Oltenia și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade. Izolat va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în depresiuni și în estul teritoriului.

Vremea în București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

Prognoza meteo LUNI. Vremea va fi rece în vestul, centrul şi nordul ţării, dar în sud și în sud-est, valorile termice se vor menține ușor peste cele normale la această dată. Temporar cerul va fi noros și va ploua și sub formă de aversă, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Crișanei, Transilvaniei și Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului.

În sud-vest, sud și sud-est, trecător vor fi și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Seara și noaptea, pe suprafețe mici, la altitudini de peste 1500 m, în Carpații Orientali, vor fi posibile și ninsori slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze mai mari noaptea pe litoral, în deltă și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 60…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei și 28 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 3 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo 13 – 26 septembrie. Vreme caldă la începutul intervalului, dar spre finalul lunii se răceşte

Vremea în București va fi ușor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul se va înnora treptat, iar din a doua parte a zilei, vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va fi răcoroasă, local rece pentru această dată, în special în nordul, centrul și estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni spre 0 grade, unde vor fi condiții de brumă. Cerul va fi temporar noros, în regiunile estice, sudice și centrale, izolat, va ploua slab, iar la munte, la altitudini mari, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, iar pe parcursul zilei și în estul teritoriului, în extremitatea de sud-est și pe suprafețe mici în rest. Dimineața și noaptea, izolat, se va forma ceață.

Vremea în București va deveni rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Temporar cerul va fi noros și pe alocuri va ploua, în special în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona montană, la altitudini mari, vor fi și ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele depresionare și 11 grade pe litoral.

Vremea în București se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros în prima parte a intervalului, apoi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo JOI. Valorile termice vor crește ușor, dar se vor menține sub mediile climatologice specifice datei și vor caracteriza o vreme răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, iar în jumătatea de est a țării, izolat, va ploua slab. În Carpații Orientali, la altitudini mari, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 și 10 grade. În zonele depresionare, noaptea se va produce brumă. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Semnal de alarmă tras de un specialist în fenomene meteo extreme: „În România, decesele cauzate de temperaturile ridicate au crescut cu 25%”

Vremea în București. Deși valorile termice vor crește ușor față de ziua precedentă, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA, DUMINICA

În Țară: Vremea se va încălzi ușor și treptat. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului în regiunile nordice.

În București vremea se va încălzi ușor și treptat.