Prognoza meteo 21 aprilie: Ploi torențiale, furtuni, vânt puternic și chiar lapoviță și ninsori la munte la final de săptămână

Vremea se va menține rece și va ploua în regiunile sudice şi la munte şi pe arii restrânse în rest. În Oltenia, vor fi descãrcãri electrice, cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. Pe crestele montane, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare.

20 apr. 2023, 14:03
Prognoza meteo 21 aprilie: Ploi torențiale, furtuni, vânt puternic și chiar lapoviță și ninsori la munte la final de săptămână

Prognoza meteo 21 aprilie. La noapte, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri accentuate şi perioade cu averse şi posibil descãrcãri electrice, local în regiunile sudice, estice şi la munte şi doar izolat în centru. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în sudul ţãrii, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În zona montanã înaltã, trecãtor vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în est, sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros; în prima parte a intervalului vor fi averse, iar în a doua parte a nopţii condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, apropiatã de cea specificã datei, va fi de 6…9 grade.

Citește și: România este lovită de furia ciclonului mediteranean. ANM a emis avertizări peste averizări

 

Prognoza meteo 21 aprilie VINERI

Valorile termice se vor menţine în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale în care va ploua local în regiunile sudice şi la munte şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar pe alocuri, îndeosebi în Oltenia, vor fi descãrcãri electrice, condiţii pentru cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. Pe crestele montane, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri (rafale în general de 45…55 km/h) în est, sud-est şi în zona înaltã a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade. Izolat va fi ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului se va menţine la valori apropiate de normele perioadei, cu maxima în jurul valorii de 17 grade şi minima de 5…8 grade, potrivit ANM.

Citește și: Ea este Maria Dănilă, prima româncă care a cucerit Vârful Annapurna din Himalaya. Alpinista a ajuns la 8.091 de metri altitudine

 

Prognoza meteo SAMBATA

Regimul termic, în cea mai mare parte a ţãrii, va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor normale în ultima decadã a lunii aprilie, iar cerul va avea înnorãri temporare în majoritatea zonelor, local mai accentuate în cursul dupã-amiezii şi al serii. Va ploua în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã şi în zonele submontane aferente şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului, cu precãdere în regiunile sudice; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descãrcãri electrice, iar pe creste, la peste 1800 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 18 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate dupã-amiaza, când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 5…8 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua anterioarã în aproape toatã ţara şi se vor situa în jurul mediilor climatologice, astfel cã maximele se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi în depresiunile intramontane şi în jurul a 20 de grade în Câmpia de Vest şi Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special în a doua parte a zilei; vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi în sud şi centru. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în sudul Banatului şi posibil şi în restul zonelor, de scurtã duratã, asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 0…2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi posibil ploi slabe, de scurtã duratã, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 7…8 grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã.

 

Prognoza meteo LUNI

În regiunile vestice şi sud-vestice, vremea va deveni în general instabilã; mai ales dupã orele amiezii, înnorãrile se vor accentua, vor fi averse şi local descãrcãri electrice, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, local cu înnorãri temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe areale restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, dar izolat şi în restul zonelor, cu precãdere asociate averselor. Temperatura aerului va avea în continuare valori în jurul celor specifice perioadei, astfel cã maximele se vor încadra în general între 15 şi 21 de grade, iar minimele între 3 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI. Regimul termic se va menţine la valori în jurul mediilor climatologice din ultima decadã a lunii aprilie, cu maxima de 19…20 de grade şi minima de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în orele dupã-amiezii şi în a doua parte a nopţii când vor fi averse în general slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat.