Prognoza meteo 21 august. Vreme frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua sã se încãlzeascã uşor în majoritatea zonelor. Termometrele vor indica până la 33 de grade. Noaptea şi dimineaţă va fi răcoare. Şi în Bucureşti se anunţă vreme frumoasă cu maxime de 32 de grade.

20 aug. 2021, 15:36
Prognoza meteo 21 august. Vreme frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo 21 august. La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul în general slab. Temperatura minimã va fi de 14…17 grade.

 

Prognoza meteo 21 august SAMBATA

Vremea va fi în general frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã uşor în majoritatea zonelor, devenind cãlduroasã pe alocuri îndeosebi în sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9…10 grade în depresiuni şi 19…21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza în extremitatea nordicã şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate pe parcursul zilei în zona montanã înaltã, cu precãdere în Munţii Banatului. La sfârşitul nopţii, pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi predominant frumoasã, cu cer variabil şi vânt slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 30…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã în sud-vestul ţãrii, unde vremea va fi cãlduroasã, iar în celelalte zone se vor menţine agreabile, comparabile cu cele din intervalul precedent; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, uşor mai ridicate -pânã la 32…34 de grade- în sudul Olteniei şi al Banatului şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiuni şi 20…21 de grade pe litoral. În a doua parte a zilei local în Carpaţii Orientali, în estul celor Meridionali şi zonele subcarpatice aferente şi pe spaţii restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice. În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi doar pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtã duratã, cu precãdere în celelalte masive montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate în zona înaltã de munte, pe litoral, iar noaptea în sudul Banatului. Spre dimineaţã, pe alocuri se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi în continuare frumoasã, cu temperaturi agreabile; maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade, mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeşte şi: Bulgaria rămâne pe lista verde şi aşteaptă 250.000 de români pentru finalul lunii august şi septembrie

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi cãlduroasã în regiunile sud-sud-vestice, unde izolat se pot atinge temperaturi caniculare, în timp ce în restul ţãrii valorile termice se vor menţine agreabile, fãrã variaţii faţã de ziua anterioarã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, mai ridicate -pânã în jurul a 34 de grade – în Banat şi în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în zonele montane şi submontane şi în regiunile estice, unde pe spaţii mici se vor semnala averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului. În a doua parte a nopţii, înnorãrile se vor accentua în extremitatea de vest a teritoriului, unde vor fi descãrcãri electrice, local rafale de vânt şi averse şi vor fi condiţii de grindinã şi vijelii. Spre dimineaţã, în sud-est şi în depresiuni se va forma izolat ceaţã.
BUCURESTI. Vremea frumoasã se va menţine, iar regimul termic va fi comparabil cu cel al zilelor anterioare, cu maxima de 30…31 de grade şi minima de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

 

Prognoza meteo MARTI

În jumãtatea de nord-vest a ţãrii vremea se va rãcori şi vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã, în accentuare treptatã, se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice, local rafale de vânt şi izolat grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã importante. În restul teritoriului, valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentã, caracterizând o vreme cãlduroasã în Oltenia şi sudul Munteniei, cerul va fi variabil şi vântul slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 22 de grade în Maramureş şi zona de deal a Crişanei pânã în jurul a 34 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice se vor încadra între 11 şi 21 de grade. La sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în Dobrogea.
BUCURESTI. Vremea va fi predominant frumoasã, iar variaţiile regimului termic faţã de intervalul precedent vor fi nesemnificative. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.