Prognoza meteo 21 decembrie 2023. Temperaturile scad în mai multe zone ale țării

Valorile termice diurne deși în scădere față de ziua anterioară se vor situa în continuare peste cele normale datei. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros, iar începând cu orele serii precipitațiile se vor extinde treptat.

20 dec. 2023, 18:16
Prognoza meteo 21 decembrie 2023. Temperaturile scad în mai multe zone ale țării

Prognoza meteo 21 decembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu nebulozitate stratiformă sau ceață, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-vestul teritoriului, în Carpații Meridionali și de Curbură, unde vor fi rafale, în general de 55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -5 grade în estul Transilvaniei și 5 grade pe litoral.

Prognoza meteo 21 decembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, însă spre finalul intervalului va crește probabilitatea de apariție a ceții sau a norilor joși. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

Citește și Un ciclon polar va lovi România înainte de Crăciun! Meteorologii anunţă o schimbare drastică a vremii, vine urgia!

Prognoza meteo 21 decembrie 2023, joi, în țară

Valorile termice diurne deși în scădere față de ziua anterioară se vor situa în continuare peste cele normale datei. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va fi mai mult noros, iar începând cu orele serii precipitațiile se vor extinde treptat. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în estul Transilvaniei, mixte în Maramureș și mai ales ploi în rest. Izolat se va depune polei, iar în nordul țării și în zona Munților Apuseni cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar cu totul izolat posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Orientali și Occidentali, în special în zona înaltă unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol, iar la viteze mai mici, în general de 55 km/h în nord-vest și în centru, iar ziua și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Pe spații mici dimineața va fi ceață.

Prognoza meteo 21 decembrie 2023, joi, în București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, dar în continuare mai mare decât cea climatologic specifică datei se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

Citește și Furtuna Pia, ameninţare iminentă pentru România: va lovi cu forţa unui uragan! Au apărut norii OZN

Prognoza meteo 22 decembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va deveni vântoasă, urmând a se înregistra la rafală viteze în general de 55 km/h în zonele joase de relief, și de peste 80 km/h la munte, cu precădere în Carpații Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde va fi viscol. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în regiunile intracarpatice și la munte, și doar izolat în restul zonelor. La munte și în nordul Moldovei va ninge, în Maramureș, Transilvania și zonele deluroase treptat vor predomina ninsorile, în Crișana vor fi precipitații mixte, iar în rest vor fi mai ales ploi. În nordul Carpaților Orientali, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -5 grade în estul Transilvaniei și 4 grade pe litoral.

Prognoza meteo 22 decembrie 2023, vineri, în București

Cerul va avea înnorări, iar noaptea trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în prima parte a zilei, apoi se va intensifica treptat, urmând ca la rafală să se înregistreze viteze în general de 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.