Prognoza meteo 21 octombrie. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ noaptea

Răcire accentuată a vremii cu temperaturi sub limita de îngheț, iar spre sfârșitul săptămânii vremea se încălzește și vom avea temperaturi de până la 24 de garde.

20 oct. 2022, 14:04
Prognoza meteo 21 octombrie. Vreme rece cu temperaturi sub pragul de îngheţ noaptea

Prognoza meteo 21 octombrie. La noapte, vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile sudice, iar în celelalte va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6 grade pe litoral. În zonele joase de relief izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va avea înnorări temporare, însă spre dimineață se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, mai scăzută în zona periferică.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru decembrie, ianuarie şi februarie. Director în ANM: Să fim conştienţi ce înseamnă o iarnă normală în România

 

Prognoza meteo 21 octombrie – VINERI
Vremea va fi în general frumoasă, dar rece dimineața. Cerul, mai mult senin în prima parte a zilei, treptat dinspre regiunile vestice, va deveni temporar noros în cea mai mare parte a țării. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe izolate, în Maramureș, nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 12 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei și în prima parte a nopții, apoi va prezenta înnorări temporare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 3…6 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: EXCLUSIV Prognoza meteo a iernii. Florinela Georgescu anunţă temperaturi de MINUS 20 de grade Celsius. „Pot fi coduri roşii de vreme severă” VIDEO

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. În jumătatea nordică a teritoriului cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea local vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și pe alocuri vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele montane, dar pe arii mai restrânse și la intensități mai mici și în centru și sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 14 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă și se vor situa ușor peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, îndeosebi în sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi slabe îndeosebi pe parcursul zilei în centru și estul teritoriului, precum și în zona montană aferentă. În prima jumătate a intervalului, local și temporar vântul va avea intensificări la munte, dar și în regiunile extracarpatice și pe arii restrânse în rest, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 și 12 grade. Izolat, cu o probabilitate mai mare noaptea, se va semnala ceață.

București. Vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, mai ales în regiunile sudice. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe alocuri, va fi ceață.

București. Vremea se menține mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.