Prognoza meteo 21 septembrie 2023. Cum va fi vremea, ce spun meteorologii

Vremea va fi caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în vestul, sud-vestul și parțial în centrul țării și la munte, unde doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

20 sept. 2023, 14:43
Prognoza meteo 21 septembrie 2023. Cum va fi vremea, ce spun meteorologii

Prognoza meteo 21 septembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult senin în vest, nord-vest și parțial în centru și sud și variabil în restul teritoriului. La începutul nopții cu totul izolat vor mai fi posibile averse slabe în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime se vor situa în general între 8 și 18 grade. Spre dimineață, pe alocuri se va forma ceață în special în zonele joase din centrul și estul țării.

Prognoza meteo 21 septembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo 21 septembrie 2023, joi, în țară

Vremea va fi caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în vestul, sud-vestul și parțial în centrul țării și la munte, unde doar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Seara și noaptea, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări mai accentuate, averse locale și descărcări electrice în Banat, Crișana, Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, unde și cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15 l/mp, iar în celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, ce vor atinge viteze în general de 40…60 km/h, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 8 grade. Mai ales la începutul intervalului, local va mai fi ceață în centrul teritoriului și izolat în rest.

Citește și Luna septembrie 2023, cea mai caldă din istorie. Elena Mateescu, director ANM, anunță ce ne așteaptă în perioada următoare

Prognoza meteo 21 septembrie 2023, joi, în București

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo 22 septembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest și în Câmpia Română va fi și călduroasă după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zonele de munte și în jumătatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse vor mai fi averse, însoțite și de descărcări electrice. Temporar vântul va prezenta intensificări în regiunile vestice, estice și sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral, în deltă și pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat. Mai ales spre sfârșitul intervalului, pe alocuri în centru și est și izolat în rest se va forma ceață.

Prognoza meteo 22 septembrie 2023, vineri, în București

Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni călduroasă în orele după-amiezii, cu o maximă termică de 30…32 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Citește și Un nou val de căldură pune stăpânire pe România. Temperaturile vor urca până la pragul de caniculă la final de septembrie

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în sudul Munteniei și al Olteniei și în zona de câmpie din Banat; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 25…27 de grade pe litoral și 34…35 de grade în Câmpia Română și Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni (până spre 8…9 grade în cele din estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse și descărcări electrice -după-amiaza la munte și mai ales spre seară și noaptea în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, cu viteze mai mari în vestul Carpaților Meridionali și temporar în Banat, Crișana și sudul Transilvaniei. Pe alocuri, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi călduroasă, cu valori termice în creștere, iar în orele după-amiezii poate deveni caniculară; temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade (cu 10 grade peste norma climatologică a datei), iar cea minimă va fi de 15…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.


Calendar 2024
Calendar 2024