Prognoza meteo 21 septembrie. Vreme rece în toată ţara cu lapoviţă şi ninsori slabe la munte, ploi în sud şi nord-vest

Un val de aer rece aduce o scădere semnificativă a temperaturilor în toată ţara. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua ziua, izolat, cu precădere în jumătatea sudică, iar noaptea, local, mai ales în nord-vestul teritoriului. La altitudini mari vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

20 sept. 2021, 16:33
Prognoza meteo 21 septembrie. Vreme rece în toată ţara cu lapoviţă şi ninsori slabe la munte, ploi în sud şi nord-vest

Prognoza meteo 21 septembrie.

La noapte, cerul va fi mai mult noros în sud-estul țării, unde local vor fi averse și posibil descărcări electrice, iar izolat, cu precădere în Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar pe alocuri, în special la munte. La altitudini de peste 1500 m, în Carpații Orientali, vor fi condiții pentru ninsori slabe. Vântul va sufla moderat în sudul, centrul și estul teritoriului, cu viteze mai mari pe litoral, în deltă și pe crestele montane (rafale de peste 60…70 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 15 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

Prognoza meteo 21 septembrie MARTI

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior în sud și sud-est, astfel încât vremea va deveni rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua ziua, izolat, cu precădere în jumătatea sudică, iar noaptea, local, mai ales în nord-vestul teritoriului. La altitudini mari vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad, în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici se va forma ceață.

București. Valorile termice vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea temporar înnorări şi doar cu totul trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie. Val de frig peste toată ţara. Temperaturile scad şi cu 10 grade. La munte se anunţă ninsori

Prognoza meteo 21 septembrie MIERCURI

Vremea va fi rece în toate regiunile. Cerul va avea înnorări și va ploua, mai ales ziua, local în vest, nord și centru și pe arii restrânse în restul țării. La altitudini mari vor fi precipitatii sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral, dar mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține rece. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Primul test pentru furnizarea căldurii pentru sezonul rece în Bucureşti. Începe încărcarea instalaţiilor

Prognoza meteo 21 septembrie JOI

Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în regiunile sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei și în jurul a 20 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat condiţii de ploaie. În zona montană, la altitudini mari, la începutul zilei precipitaţiile vor fi trecător şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, dar slabe cantitativ. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone. Dimineaţa şi noaptea, se va forma pe arii restrânse ceaţă, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali izolat vor fi condiţii de brumă.

București. Vremea va fi în continuare mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 21 septembrie VINERI

Vremea se va încălzi în toată ţara, totuşi dimineţile vor fi încă răcoroase în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales ziua, în zonele montane, unde va ploua local, dar şi în nord şi centru, unde ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 80…90 km/h la altitudini mari, dar va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h şi în restul ţării, cu precădere în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

București. Deși valorile termice vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru această dată în orele dimineţii. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de până la 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.