Prognoza meteo 22 decembrie 2020. Ninsoare la munte, vreme închisă şi ploi în restul ţării

Prognoza meteo 22 decembrie 2020. Meteorologii anunţă ninsoare în zonele montane, în timp ce în restul ţării se aşteaptă ploi. În Bucureşti vremea va fi în general închisă.

21 dec. 2020, 14:15
Prognoza meteo 22 decembrie 2020. Ninsoare la munte, vreme închisă şi ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO 22 DECEMBRIE.  MARTI.

Vremea va fi în general închisã şi îndeosebi seara şi noaptea vor fi precipitaţii în regiunile vestice, nordice, nord-estice, în centru şi local în restul teritoriului. Acestea vor fi: mai ales sub formã de ninsoare la munte, la altitudini de peste 1400 m, mixte în restul zonei montane, în Transilvania, Moldova, precum şi în nordul Munteniei şi al Olteniei, iar în rest vor predomina ploile. Local în nord, centru, est, la deal, la munte şi izolat în sud şi sud-est se va depune polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, în special în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Pe suprafeţe mici va fi ceaţã.

Citeşte şi Prognoza meteo ANM pentru final de an. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în general închisã şi trecãtor vor fi condiţii de precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va încãlzi. În nord-vestul, nordul, centrul, estul ţãrii şi la munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii – mixte la munte, la altitudini de peste 1700m, şi predominant ploi în zonele mai joase.

Pe alocuri la munte, iar în prima parte a zilei şi în Moldova, vor mai fi depuneri de polei. În celelalte regiuni înnorãrile vor fi temporare, iar ploi se vor semnala mai ales noaptea, în Dobrogea, Bãrãgan şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h, precum şi, trecãtor, cu viteze mai mici, în regiunile nord-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. În zonele joase, local va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va încãlzi uşor. Cerul va avea înnorãri mai ales dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Îndeosebi spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo de Crăciun

PROGNOZA METEO JOI.

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în toate regiunile. Cerul va fi noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde temporar va ploua, pe arii mai extinse seara şi noaptea, când în Crişana şi Maramureş ploile vor fi în general moderate cantitativ.

Spre sfârşitul intervalului în zona montanã înaltã din nordul Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, în prima parte a zilei, mai ales în regiunile estice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit. Cerul va avea înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. În primele ore ale intervalului, vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menţine deosebit de caldã în sudul şi sud-estul ţãrii, iar în rest deşi valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent încã se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei.

În vest, centru şi nord cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse – ploi, cu tendinţã de transformare în lapoviţã şi ninsoare în cursul nopţii, cu precãdere în Transilvania, Moldova şi dealurile vestice. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali.

În sud şi sud-est, aria de nebulozitate şi precipitaţii – mai ales ploi va fi în extindere începând din orele serii. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, iar în a doua parte a intervalului, local şi temporar şi în est, sud-est, precum şi în zona de câmpie din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi deosebit de caldã. În prima parte a zilei cerul va fi variabil, apoi înnorãrile se vor accentua şi mai ales în cursul nopţii temporar va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri spre sfârşitul intervalului. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii de SAMBATA pana MARTI dimineata

TARA:

Valorile termice vor fi în scãdere mai ales în prima parte a intervalului şi se vor apropia de mediile specifice perioadei. În primele douã zile probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în cea mai mare parte a ţãrii.

BUCURESTI: Vremea se va rãci mai ales în prima parte a intervalului, când valorile termice se vor apropia de cele normale specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în primele douã zile.