Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii

Cerul va fi variabil în regiunile vestice și mai mult noros în restul teritoriului. Vor fi precipitații pe arii relativ extinse în zona montană și local în zonele mai joase de relief.

21 ian. 2023, 13:44
Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii
Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Vin ploile şi ninsorile! Zonele vizate de precipitaţii

Prognoza meteo 22 ianuarie 2022. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, astfel că maximele se vor încadra între 6 și 15 grade Celsius, iar minimele între -1 și 9 grade Celsius. Cerul va avea înnorări și va ploua, mai ales ziua, în Muntenia, Oltenia, pe arii relativ extinse în Transilvania și Maramureș, local în Moldova și izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mai mari de 1500 m precipitațiile vor fi mixte, iar la peste 1.800 m va ninge. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în zona montană și submontană din sud, unde se vor acumula, în general, 15-25 l/mp. Izolat vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări (rafale de peste 65.75 km/h) pe crestele Carpaților Meridionali, unde trecător va fi viscol, iar din a doua parte a intervalului și în sud-vest, cele mai mari viteze urmând a se înregistra în sudul Banatului. Pe alocuri va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor fi mult mai mari decât cele normale la această dată, astfel maxima va fi de 11-12 grade Celsius, iar minima de 4-5 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros și cu precădere ziua, temporar, va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35-40 km/h. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Apocalipsa climatică a intrat în faza ireversibilității. Stare de urgenţă, semnalul care a alarmat meteorlogii

LUNI Deși valorile termice vor fi în scădere în sud și în est, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii ianuarie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în nord-vestul și în centrul teritoriului și mai mult noros în rest. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în Banat, predominant sub formă de ploaie, local, în Muntenia și Dobrogea, mixte în Moldova și la munte. Pe arii restrânse se va forma polei. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sudul Banatului, unde se vor depăși 25-35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud, în sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului, dar mai ales în masivele sud-vestice, unde, la altitudini mari, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, izolat în regiunile sud-estice, și 13- 14 grade Celsius în cele vestice, iar cele minime în general între -5 și 4 grade Celsius. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va răci semnificativ, dar valorile de temperatură vor fi în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi noros și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar cea minimă va fi de – 1-1 grad Celsius.

MARTI Vremea va continua să se răcească în sudul și în estul țării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale, iar în restul zonelor, deși în scădere față de intervalul anterior, temperaturile se vor menține ușor mai mari decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vest, în sud și în est unde local și temporar vor fi precipitații slabe. Izolat vor fi condiții de polei. În Banat și Dobrogea vor predomina ploile, iar în rest se vor semnala mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -11 grade Celsius.

BUCUREȘTI Valorile termice vor continua să scadă devenind normale pentru această perioadă, astfel încât, maxima va fi de 2-3 grade Celsius, iar minima de -2-0 grade Celsius. Cerul va fi noros, dar condițiile de precipitații reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei (viteze la rafală de până la 35-40 km/h).

Citeşte şi: Prognoza-şoc, temperaturi anormale în plină iarnă. Şefa meteorologilor anunţă când vom avea zăpadă în sudul ţării

MIERCURI Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va avea înnorări și pe alocuri se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad Celsius.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade Celsius.

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Temporar vor fi precipitații îndeosebi în jumătatea de nord-vest a teritoriului.