Prognoza meteo 22 iulie. Cel mai puternic val de caniculă din România. Se vor resimți temperaturi de până la 49 de grade Celsius

Valul de căldură se va intensifica. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 şi 39 de grade. Însă temperaturile resimţite, mai ales în oraşe, vor fi multe mai mari. Şi în Capitală, meteorologii anunţă disconfort termic ridicat.

21 iul. 2022, 16:42
Prognoza meteo 22 iulie. Cel mai puternic val de caniculă din România. Se vor resimți temperaturi de până la 49 de grade Celsius
PROGNOZA METEO 25 IULIE. Vreme călduroasă şi disconfort termic accentuat. Unde sunt aşteptate ploi

Prognoza meteo 22 iulie.  La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 10 şi 23 de grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 5…6 grade.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo 22 iulie – VINERI
Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării, astfel încât vremea va deveni pe arii extinse caniculară, în special în jumătatea de sud-vest, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar pe litoral se vor înregistra 28…30 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…26 de grade în Dealurile de Vest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în vestul şi sud-vestul ţării şi local în sud, sud-est şi centru. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile estice și pe crestele montane.

București. Valul de căldură se va intensifica treptat, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar vremea va fi caniculară. Temperatura maximă va fi în jur de 36 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, uşor mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla în general slab.

Citeşte şi: ALERTA METEO. Caniculă şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo SAMBATA
Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat în majoritatea regiunilor și pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33 şi 40 de grade, dar și cu valori mai scăzute, de 28…30 de grade pe litoral şi în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezii, îndeosebi în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Astfel de fenomene vor fi posibile, seara şi noaptea, izolat în nordul și nord-vestul teritoriului.

București. Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi; temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeşte şi: Președintele Societăţii Meteorologice Române anunţă vremuri grele: „Seceta de acum este de abia începutul”

Prognoza meteo DUMINICA
Valul de căldura va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar îndeosebi în sudul ţării vremea va fi în continuare caniculară. După orele amiezii, în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torenţiale şi izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 40 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

București. Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi în creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo LUNI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în sud-vest și local în sud, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în prima parte a zilei în sud-est și la munte, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 8…10 grade.

București. Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic se va menține ridicat; temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade, posibil mai scăzută în zona periurbană.