Prognoza meteo 22 iunie 2023. Disconfort termic accentuat, nu uitaţi umbrela de soare acasă!

Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, iar în cele din vest şi sud-vest disconfortul termic va fi în creştere (indicele temperaturã-umezealã ITU se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi).

21 iun. 2023, 15:21
Prognoza meteo 22 iunie 2023. Disconfort termic accentuat, nu uitaţi umbrela de soare acasă!

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, iar în cele din vest şi sud-vest disconfortul termic va fi în creştere (indicele temperaturã-umezealã ITU se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice – mai ales dupã-amiaza şi seara – în zonele montane, în Transilvania şi Maramureş, pe arii mai restrânse în Oltenia, Crişana şi nord-vestul Munteniei şi pe alocuri în rest. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Pe areale mici vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin la începutul zilei şi noaptea, dar va avea unele înnorãri dupã-amiaza. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în orele amiezii va deveni canicularã în vest şi pe alocuri în sud; disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperaturã-umezealã ITU se va apropia şi va atinge pragul critic de 80 de unitãţi, în Câmpia de Vest, local în Câmpia Românã şi pe suprafeţe mici în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice – dupã-amiaza şi seara – local îndeosebi la deal şi la munte, apoi cu precãdere în vest şi nord-vest, unde astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi se vor asocia cu intensificãri ale vântului şi posibil vijelii. Pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade.

 

Primul episod de caniculă loveşte România. Ciocnirea a două fronturi atmosferice va aduce fenomene extreme în weekend

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperaturã-umezealã ITU se va apropia şi posibil va atinge pragul critic de 80 de unitãţi). Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 34 de grade, iar cea minimã de 17…20 de grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci faţã de ziua precedentã în regiunile vestice, nordice, centrale, precum şi la munte, unde vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe alocuri vijelii. Ploile vor avea şi aspect torenţial, iar pe arii restrânse vor fi cantitãţi de apã însemnate şi cãderi de grindinã. În restul teritoriului vremea va fi cãlduroasã, pe alocuri canicularã la amiazã şi cu disconfort termic ridicat la câmpie, iar fenomene asociate instabilitãţii atmosferice se vor semnala îndeosebi spre searã şi în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade.
BUCURESTI
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate seara şi noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar minima va fi de 18…19 grade.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi uşor instabilã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse averse şi posibil descãrcãri electrice, mai ales pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului local în nord-est, centru şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în zonele depresionare şi 20 de grade pe litoral, anunţă ANM.

Prognoza meteo. Inversiune termică, termometrele se aprind până în weekend, când revin furtunile violente

BUCURESTI
Vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi probabilitate relativ ridicatã pentru averse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturã maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în a doua parte a intervalului.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor normale. Probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicatã la sfârşitul intervalului.