PROGNOZA METEO 22 iunie. De marți vine canicula. Temperaturile vor trece de 35 de grade inclusiv în Capitală

Ziua de luni pare să fi fost ultima cu ploi torenţiale apărute din senin de mai multe ori pe parcursul unei zile şi temperaturi scăzute. De marţi, vara îşi intră în drepturi, măcar din punct de vedere termic.

21 iun. 2021, 17:16
PROGNOZA METEO 22 iunie. De marți vine canicula. Temperaturile vor trece de 35 de grade inclusiv în Capitală

PROGNOZA METEO 22 iunie. Marţi, vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana. Disconfortul termic va fi în creștere în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în vestul și sud-vestul țării și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse şi descărcări electrice local în zonele montane și în sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În cursul nopții, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în Dobrogea și estul Moldovei, unde astfel de fenomene se vor semnala local. Ploile vor avea și caracter torenţial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…25 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 11…13 grade în depresiunile intramontane şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

În Bucureşti, marţi, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când vor fi condiții pentru averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, caniculară în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Maramureș, iar în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, în zonele montane, local în regiunile sudice și estice şi izolat în rest. Pe arii restrânse vor fi vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade, mai ridicate în Dealurile de Vest până în jur de 24 de grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

În București, miercuri, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara instabilitatea atmosferică va fi pronunțată, iar probabilitatea pentru frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelie va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar minima va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi Vremea rea lovește din nou! Ploile torențiale au inundat orașul Galați. Copaci căzuți, ambulanță în misiune blocată, mașini acoperite de apă

PROGNOZA METEO 22 iunie. Joi, vremea se va menține caniculară în jumătatea vestică a teritoriului unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar valorile termice se vor situa, în general, între 35 și 38 de grade. În restul zonelor disconfortul termic va fi ridicat mai ales după-amiaza, iar maximele termice se vor situa între 29 și 34 de grade, cu valori ușor mai scăzute pe litoral unde vor fi 26…28 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferică va fi în creștere, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, local în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest, vor fi înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 26 de grade, cu valori mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sud-estice se va semnala ceață.

La București, joi, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Vineri, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic accentuat și valori termice maxime cuprinse, în general, între 32 și 38 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere începând cu orele după-amiezii și se va manifesta prin, înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii în toate zonele de munte și local în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa, între 11 și 24 de grade.

În București, vineri, vremea va fi caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade, potrivit ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme caniculară până pe 4 iulie. Sunt aşteptate temperaturi de 38 de grade