Prognoza meteo 22 octombrie 2022. Weekend cu temperaturi mai mari decât în mod normal

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării, sâmbătă, au anunțat meteorologii.

21 oct. 2022, 15:52
Prognoza meteo 22 octombrie 2022. Weekend cu temperaturi mai mari decât în mod normal

Prognoza meteo 22 octombrie 2022, la noapte, în țară

Cerul va fi temporar noros în cea mai mare parte a țării, iar în a doua parte a nopții va ploua slab, izolat în nordul Moldovei și în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13 grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 22 octombrie 2022, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…6 grade.

Prognoza meteo 22 octombrie 2022, sâmbătă, în țară

Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea vor fi ploi în jumătatea de nord și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste unde se vor depăși 60…80 km/h, dar pe arii mai restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 22 octombrie 2022, sâmbătă, în București

Valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă și se vor situa ușor peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări la sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…9 grade.

Prognoza meteo 23 octombrie 2022, duminică, în țară

Vremea va fi caldă, mai ales în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi izolate de scurtă durată pe parcursul zilei în centrul și estul țării, precum și în zona montană aferentă. Până spre orele serii, vântul va avea intensificări locale și temporare la munte (unde vor fi viteze la rafală de 55…70 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și centrale unde rafalele vor fi de 45…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade, mai scăzute în zonele depresionare (spre 0…2 grade). Izolat, dar cu precădere în Transilvania, dimineața și din nou spre finalul intervalului, se va forma ceață.

Prognoza meteo 23 octombrie 2022, duminică, în București

Vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.