Prognoza meteo 22 septembrie. Vreme rece pentru data din calendar, lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

Meteorologii anunţă vreme rece pentru data din calendar în toată ţara. La munte, la altitudini de peste 1600 de metri se anunţă lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul regiunilor sunt aşteptate ploi.

21 sept. 2022, 17:23
Prognoza meteo 22 septembrie. Vreme rece pentru data din calendar, lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 22 septembrie. LA NOAPTE,

vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului, iar pe arii restrânse, cu precădere în Transilvania și Moldova, va mai ploua slab. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În regiunile sudice, cerul va fi variabil, iar ploi izolate vor fi posibile la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, posibil cu valori ușor mai scăzute în depresiuni și dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Izolat se va semnala ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 5 grade.

Prognoza meteo JOI. Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii septembrie în cea mai mare parte a țării. În regiunile din vest, centru şi nord, în zonele montane şi submontane, înnorările vor fi persistente mai ales în cursul zilei când pe arii relativ extinse va ploua trecător; la altitudini de peste 1600 m, va fi și ninsoare sau lapoviţă.

În sud şi sud-est, vor predomina perioadele cu soare, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici – mai ales după-amiaza, când vor fi însoțite izolat și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și în zonele înalte ale Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade. Izolat, dimineața și noaptea, se va forma ceaţă.

Citeşte şi Iarnă în toată regula la munte. Ninsori şi viscol în ultimele ore. S-a depus strat consistent de zăpadă

Vremea în BUCUREȘTI va fi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu temperatura maximă de 18…19 grade şi minima de 7…9 grade. Cerul va fi temporar noros și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse slabe și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo VINERI. Valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă din an. Înnorările vor fi mai persistente în nord-est, în centru şi în zonele montane şi submontane unde local va ploua, iar la peste 1600 m altitudine vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare în special în cursul zilei când pe arii restrânse vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în estul teritoriului, în extremitatea sud-vestică şi izolat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în continuare mult mai scăzute decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul anterior, totuşi vremea va fi în continuare rece pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe spaţii mici ploi slabe în nordul, nord-estul şi centrul teritoriului.

În nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile intramontane şi 12…13 grade pe litoral. Izolat se forma ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi încă rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua precedentă, va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în jumătatea de sud-est unde valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. În vestul şi nord-vestul teritoriului înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde treptat.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi izolate în nord-est şi în centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în regiunile vestice, pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat se va forma ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi frumoasă şi se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

LUNI, MARTI, MIERCURI

ÎN ȚARĂ. Valorile termice vor continua să crească semnificativ în toate regiunile, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jumătatea de nord-vest.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Citeşte şi Prognoza meteo pe două săptămâni: Răcire severă a vremii, temperaturi de îngheț și chiar ninsori la final de septembrie