Prognoza meteo 22 septembrie. Vreme caniculară la final de săptămână. Temperaturile vor ajunge la 35 de grade

Vreme caniculară la final de septembrie. Temperaturile vor ajunge la 35 de grade în mai multe zone din țară. Vor fi și ploi torențiale cu grindină și vijelii mai ales la munte.

21 sept. 2023, 14:41
Prognoza meteo 22 septembrie. Vreme caniculară la final de săptămână. Temperaturile vor ajunge la 35 de grade
Prognoza meteo miercuri 7 septembrie 2023. Vremea se încălzește din nou

Prognoza meteo 22 septembrie. La noapte, cerul va avea înnorãri temporare, mai accentuate în jumãtatea de vest a ţãrii. Vor fi averse, însoţite îndeosebi în prima parte a nopţii şi de descãrcãri electrice, local în Banat, Crişana, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei, iar spre dimineaţã pe arii restrânse şi în Maramureş şi Transilvania. Punctiform cantitãţile de apã vor putea depãşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, ce vor atinge viteze în general de 40…60 km/h, dar de scurtã duratã şi în timpul averselor. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, se vor situa între 9…11 grade în estul Transilvaniei şi în jurul a 19 grade pe litoral.

BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

 

Prognoza meteo 22 septembrie – VINERI

Vremea va deveni deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã va fi cãlduroasã dupã-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral şi 34 de grade în sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse, însoţite şi de descãrcãri electrice – pe parcursul zilei, pe arii restrânse în zonele de munte, dar izolat şi în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia. Temporar vântul va prezenta intensificãri în regiunile vestice, estice şi sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral, în deltã şi pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Mai ales spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în centru şi est şi izolat în rest se va forma ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi predominant frumoasã şi va deveni cãlduroasã în orele dupã-amiezii, cu o maximã termicã de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi condiţii reduse de ploaie în primele orele ale zilei, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 14…17 grade, potrivit ANM.

Citește și: Un nou val de căldură pune stăpânire pe România. Temperaturile vor urca până la pragul de caniculă la final de septembrie

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadã a lunii septembrie, vremea devenind cãlduroasã în majoritatea zonelor, canicularã dupã-amiaza pe spaţii mici în jumãtatea de sud a Munteniei, dar izolat şi în zona de câmpie a Olteniei şi Banatului; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, mai scãzute în depresiuni (pânã spre 9…10 grade în cele din estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil, mai mult senin în estul şi sud-estul ţãrii, pe alocuri cu înnorãri şi ploi de scurtã duratã dupã-amiaza la munte. Spre searã, dar mai ales în cursul nopţii în regiunile vestice şi nord-vestice vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale pe crestele montane, cu viteze mai mari în vestul Carpaţilor Meridionali şi temporar în Banat, Crişana şi sudul Transilvaniei. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã, cu valori termice în creştere, iar în orele dupã-amiezii şi canicularã; temperatura maximã va fi de 34…35 de grade (cu 10 grade peste norma climatologicã a datei), iar cea minimã va fi de 15…18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citește și: Luna septembrie 2023, cea mai caldă din istorie. Elena Mateescu, director ANM, anunță ce ne așteaptă în perioada următoare

 

Prognoza meteo DUMINICA

În majoritatea regiunilor, vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, pe arii extinse chiar cãlduroasã, însã în vest şi sud-vest temperaturile vor scãdea faţã de ziua anterioarã, posibil local chiar semnificativ. Temporar înnorãrile se vor accentua şi vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice în regiunile vestice şi sud-vestice, iar dupã-amiaza şi seara probabilitatea pentru astfel de fenomene, dar şi pentru rafale de vânt mai puternice va creşte local şi la munte, în centru şi în nord-vest; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. În restul ţãrii, va predomina vremea frumoasã, cu cer variabil, trecãtor cu unele înnorãri. Intensificãri mai susţinute ale vântului vor fi -cu precãdere în a doua parte a intervalului- la altitudini mari în Carpaţii Meridionali (cu rafale de peste 65…75 km/h) şi în sudul Banatului şi pe arii restrânse (cu viteze mult mai mici) şi în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã, în special în depresiunile şi pe vãile din centru şi nord-est.

BUCURESTI. Va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, vremea menţinându-se cãlduroasã, cu maxima termicã în jurul a 32 de grade şi minima de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla în general moderat.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie în toatã ţara, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 11 şi 20 de grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat -cu probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane şi în sud-vest- ploi în general slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte şi local în regiunile sudice şi sud-vestice. Pe areale restrânse, mai ales spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, iar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei, cu rafale în medie de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã de 12…15 grade.