PROGNOZA METEO 23 aprilie. Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere. Mergem să luăm lumină la aproape 10 grade, dar e posibil să plouă

Vreme instabilă sâmbătă, care se va caracteriza prin ploi torenţiale, vânt şi chiar grindină, în timp ce temperaturile în Noaptea de Înviere abia dacă vor ajunge la 10 grade Celsius.

22 apr. 2022, 14:58
PROGNOZA METEO 23 aprilie. Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere. Mergem să luăm lumină la aproape 10 grade, dar e posibil să plouă

PROGNOZA METEO 23 aprilie. Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, temporar vor fi înnorări accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte și local în restul zonelor. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în sudul, sud-estul, estul și centrul teritoriului, dar în special asociate manifestărilor de instabilitate atmosferică când poate lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 23 de grade. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploi de scurtă durată vor mai fi doar izolat în centru și nord-est, dar în primele ore și în sud-est, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice de duminică dimineaţă vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat se va semnala ceață.

La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă, mai ridicată față de ziua anterioară, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Duminică, vremea se va încălzi încălzi în toate regiunile, devenind caldă pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi de scurtă durată doar izolat în zonele de munte, iar vântul va sufla slab şi moderat. Începând de seara, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și pe arii mai restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei și nordul Moldovei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade. Izolat se va forma ceaţă.

La București, duminică, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, în ţară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în regiunile intracarpatice şi pe litoral şi vor fi mai ridicate decât mediile multianuale în celelalte zone. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în vest, în nord şi în centru, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade pe litoral şi 26…27 de grade în Muntenia şi sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Citeşte şi Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare de Paşte 2022. Ce ne aşteaptă de 1 Mai

La Bucureşti, luni, vremea va fi deosebit de caldă, dar în a doua parte a zilei şi seara instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, dar uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare; local în zonele montane şi submontane, în centru şi în nord-vest şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi averse, însoţite izolat de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La București, marţi, vremea se va menţine mai caldă decât normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi posibil ploi de scurtă durată, îndeosebi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade, transmite ANM.


loading...
Partenerii noștri