Prognoza meteo 23 august 2021. Temperaturi în scădere şi vreme instabilă

În perioada următoare, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior.

22 aug. 2021, 17:01
Prognoza meteo 23 august 2021. Temperaturi în scădere şi vreme instabilă

Prognoza meteo 23 august 2021

În ţară, vremea va fi călduroasă în regiunile sudice, vestice și parțial în cele centrale, posibil izolat caniculară la amiază în sud-vest, în timp ce în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei, potrivit ANM. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai ridicate -până în jurul a 34 de grade- în Banat şi în sudul Olteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și 21 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în zonele montane și submontane şi în regiunile estice, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi în sudul Banatului. Seara şi noaptea însă, înnorările se vor accentua în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde vor fi descărcări electrice, averse pe arii restrânse torenţiale şi, posibil, grindină şi vijelii. Spre dimineaţă, izolat, se va semnala ceaţă.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

În București, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 24 august 2021

În ţară, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii și grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă importante.

În restul teritoriului regimul termic nu va avea variații semnificative, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade. La sfârşitul nopții, pe suprafețe mici, se va forma ceaţă.

În București, vremea se va menține în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo 25 august 2021

În ţară, valorile termice vor fi în scădere și în regiunile extracarpatice, iar vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și posibil grindină și vijelii.

Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Citeste si Fenomen meteorologic spectaculos, un nor imens a acoperit oraşul Lvov VIDEO

În București, vremea va deveni normală din punct de vedere termic și în general instabilă. Înnorările se vor accentua treptat și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo 26 august 2021

În ţară, vremea va fi răcoroasă, cu precădere în regiunile nordice și centrale. În estul și sud-estul țării, precum și la munte, pe parcursul zilei, vor fi înnorări și local averse însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții grindină. În restul timpului și al teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte în zonele depresionare spre 6 grade. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

În București, cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în prima parte a zilei, vor fi condiții să plouă slab, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 27, 28, 29 august 2021

În ţară, în vestul, centrul şi nordul ţării, vremea va fi în general răcoroasă şi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. În sud şi sud-est, vremea se va încălzi treptat şi va deveni local călduroasă.

În București, vremea va deveni predominant frumoasă şi se va încălzi treptat.