Prognoza meteo 23 martie. Temperaturi neobișnuite aduse la valul african. Unde va mai ploua

Vreme deosebit de caldă, în toată țara, cu temperaturi ce ajung în unele regiuni chiar și până la 23 de grade. Nu vom scăpa nici de ploi însă acestea vor fi izolate.

22 mart. 2023, 16:12
Prognoza meteo 23 martie. Temperaturi neobișnuite aduse la valul african. Unde va mai ploua

Prognoza meteo 23 martie. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud și sud-est, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. Pe alocuri se va semnala ceață, mai ales în regiunile extracarpatice și în centrul țării.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, în scădere față de noaptea anterioară, va fi de 3…4 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață

 

Prognoza meteo 23 martie. JOI

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în prima parte a intervalului în regiunile sudice și la munte, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, iar cele minime se vor situa între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 9…10 grade în dealurile vestice. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

București. Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, potrivit ANM.

Citește și: Val de aer african peste Europa, 2023 aduce o secetă teribilă. Avertismentul Comisiei Europene

 

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice diurne vor continua să crească față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nordul și nord-vestul teritoriului unde pe alocuri va ploua, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Occidentali. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 23 de grade, mai scăzute spre 13…14 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Mai ales dimineața, izolat, se va forma ceață.

București. Valorile termice vor continua să crească față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citește și: Val de aer african peste România. Termometrele vor înregistra până la 23 de grade, apoi vremea se răcește brusc

 

Prognoza meteo SAMBATA

În vestul, nord-vestul și centrul țării, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale pentru această dată, cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse. În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie (cu excepția litoralului), cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale mai ales noaptea. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice, cu precădere în sud-vest. La munte, la altitudini mari, cu precădere în a doua parte a intervalului vor fi ninsori sau lapoviță. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, cu rafale de peste 70…90 km/h, dar local și temporar, cu viteze mult mai mici, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Maramureș și Dealurile Crișanei și în jurul a 23 de grade în Muntenia și Moldova; minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 10 grade.

București. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora și în a doua parte a nopții va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării, cu precădere în nord-est, totuși în regiunile sudice vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare, va ploua în nord, nord-est și în centru, iar în regiunile sud-estice, în orele după-amiezii local vor fi averse și descărcări electrice. În vest și în sud-vest va ploua pe alocuri, mai ales noaptea. La munte se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. În special în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar cu viteze mai mari în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, mai ridicate în Oltenia și în Muntenia, local spre 18…20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -1 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, iar în depresiuni noaptea se poate forma brumă.

București. Vremea se va menține mai caldă decât normal pentru această perioadă din an, deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și seara când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 3…6 grade.