PROGNOZA METEO 23 MARTIE. Vreme rece pentru încă trei zile în România

Temperaturile continuă să fie scăzute pentru încă trei zile în România, urmând să crească începând de vineri. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade

22 mart. 2021, 15:49
PROGNOZA METEO 23 MARTIE. Vreme rece pentru încă trei zile în România

PROGNOZA METEO 23 MARTIE. În sudul și sud-estul teritoriului vor mai fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ. iar local în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură va ninge. În celelalte regiuni cerul va fi doar temporar noros și numai izolat vor mai fi condiții pentru fulguieli trecătoare. Vântul va prezenta unele intensificări la munte, local și temporar în estul țării și trecător în vest, cu viteze, în general, de 40…50km/h. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -8 și 0 grade. Izolat va fi ceață, iar spre sfârșitul intervalului se va produce brumă în vestul, nordul și local în centrul țării.

În București, cerul va fi mai mult noros. Trecător vor fi precipitații slabe, mixte, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade.

Marți, vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări, iar în cursul zilei, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și lapoviță pe arii extinse în Maramureș, Moldova și Transilvania, mixte local în Oltenia și mai ales ploi, pe alocuri în Muntenia și Dobrogea și izolat în Crișana și, posibil, în Banat. Noaptea vor predomina ninsorile în sud, est și centru, iar în vest vor fi mai ales ploi și lapoviță. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în majoritatea regiunilor, iar noaptea mai ales în est și la munte, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 2 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceață, iar spre sfârşitul intervalului se va produce brumă, pe arii extinse în nordul și centrul țării și local în sud și est.

Citește și: Prognoza METEO pentru DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Când începe să se încălzească

În București, remea va fi rece, chiar dacă în orele amiezii se vor înregistra valori mai ridicate decât în ziua precedentă. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, iar condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse. Noaptea, temporar, înnorările se vor accentua şi se vor semnala predominant ninsori, slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări, de până la 35…40 km/h, în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Miercuri, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu precădere dimineața și noaptea. Cerul va fi mai noros în regiunile estice și doar temporar noros în restul țării, chiar mai mult senin noaptea în vest. Pe arii extinse în estul și sud-estul ţării, iar local ziua și în centru și sud-vest, precum și în zona montană vor fi precipitații, predominant ninsori, în general slabe cantitativ, iar noaptea va ninge slab, pe arii tot mai restrânse, în est și la munte. În regiunile sudice, mai ales după-amiaza și seara, vor fi mai ales averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind sau spulberând zăpada în zona montană, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, în general cu 50…60 km/h; unele intensificări vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse şi cu viteze mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade. Pe alocuri va fi ceață, iar noaptea se va produce frecvent brumă, în special în jumătatea de vest a țării.

În București, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Astfel, temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h.

PROGNOZA METEO 23 MARTIE. Joi, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi noros în Dobrogea şi estul Munteniei și pe arii extinse vor fi precipitaţii, posibil moderate cantitativ, mai ales ninsori şi lapoviţă. Înnorări vor fi şi în restul Munteniei, sudul Moldovei şi al Transilvaniei şi zona montană aferentă unde, local, în special în prima parte a zilei, va mai ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar spre sfârşitul nopţii, local, se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales la începutul intervalului în regiunile estice, în zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Când se încălzeşte vremea

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seară, vor fi posibile averse slabe de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Vineri, vremea se va încălzi, dar încă se va menţine rece, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în sud-estul și nord-vestul țării, unde, mai ales ziua, vor mai fi precipitații slabe, predominant ploi și lapoviță. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 4 grade. Dimineața și noaptea, local se va semnala brumă și izolat va fi ceață.

În București, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO 23 MARTIE. Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de SAMBATA, DUMINICA si LUNI

Vremea va continua să se încălzească, devenind ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în vestul și sudul țării. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ploi, va fi mai mare la începutul intervalului în vestul și nord-vestul țării, apoi în toate regiunile, iar spre sfârșit mai ales în est și sud-est. În București, vremea va continua să se încălzească în primele două zile, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar duminică la amiază chiar peste cele normale pentru această perioadă. În a doua parte a intervalului vor fi posibile ploi slabe.