Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Temperaturi mai scăzute decât cele normale

Vremea va fi frumoasă la acest sfârşit de săptămână. De la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor începe să scadă.

22 sept. 2021, 22:23
Prognoza meteo 23 septembrie 2021. Temperaturi mai scăzute decât cele normale

Prognoza meteo 23 septembrie 2021

În ţară, deşi valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă în regiunile vestice și sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat condiţii de ploaie.

La altitudini mari în Carpații Meridionali, la începutul zilei, trecător vor mai fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi pe parcursul zilei şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în estul Transilvaniei și 20…21 de grade în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Mai ales dimineaţa, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

În București, vremea va fi în continuare mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo 24 septembrie 2021

În ţară, vremea va fi vântoasă și deși valorile termice vor crește față de intervalul precedent, va fi încă răcoare în nord şi în centru, iar în orele dimineţilor în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi temporare, mai ales ziua, în nordul, centrul și estul țării.

Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 80…100 km/h la altitudini mari, dar cu precădere ziua va avea intensificări şi în restul teritoriului, local cu rafale de până la 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Citeste si Semnal de alarmă tras de un specialist în fenomene meteo extreme: „În România, decesele cauzate de temperaturile ridicate au crescut cu 25%”

În București, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineţile vor fi încă răcoroase. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Prognoza meteo 25 septembrie 2021

În ţară, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul extrem al teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe alocuri în Moldova, Dobrogea și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În București, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo 26 septembrie 2021

În ţară, vremea se va menține predominant frumoasă, cu valori termice comparabile cu cele din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, unde izolat se vor semnala burnițe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe alocuri în estul și sudul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo 27, 28, 29 septembrie 2021

În ţară, valorile termice vor scădea treptat, astfel încât se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua jumătate a intervalului.

În București, valorile termice vor scădea uşor, devenind normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va creşte în a doua jumătate a intervalului.