Prognoza meteo 23 septembrie 2023. Temperaturile cresc mult peste cele normale pentru această dată

Valorile termice vor creşte şi se vor situa cu mult peste cele normale la aceastã datã, vremea devenind cãlduroasã în majoritatea zonelor, chiar canicularã local în Muntenia, Oltenia şi Banat, unde şi indicele de confort termic temperaturã-umnezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

22 sept. 2023, 14:06
Prognoza meteo 23 septembrie 2023. Temperaturile cresc mult peste cele normale pentru această dată

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii în regiunile vestice, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22 de grade în Dealurile de Vest. Mai ales spre sfârşitul intervalului, pe vãi şi în depresiuni, local în est şi izolat în rest, se va forma ceaţã.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 14…17 grade.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor creşte şi se vor situa cu mult peste cele normale la aceastã datã, vremea devenind cãlduroasã în majoritatea zonelor, chiar canicularã local în Muntenia, Oltenia şi Banat, unde şi indicele de confort termic temperaturã-umnezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 36 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza pe arii restrânse la munte, iar seara, dar mai ales noaptea, în Banat, Crişana şi pe alocuri în Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Olteniei. Izolat cantitãţile de apã vor putea depãşi 20…25 l/mp. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, duminică, în țară

În majoritatea regiunilor vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, în jumãtatea de sud-est, pe arii extinse, în continuare cãlduroasã, însã în rest temperaturile vor scãdea semnificativ faţã de ziua anterioarã. În regiunile vestice şi nord-vestice, iar dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii şi în centru şi în extremitatea de sud-vest, temporar înnorãrile se vor accentua şi vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi mari de apã, vijelii şi grindinã. În restul teritoriului va predomina vremea frumoasã, cu cer variabil, dar cu vânt moderat, temporar chiar şi cu unele intensificãri în Oltenia şi jumãtatea de vest a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã, în special în zonele depresionare şi pe vãile din centru şi nord-est.

Prognoza meteo 23 septembrie 2023, duminică, în București

Deşi valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul pecedent, vremea va rãmâne cãlduroasã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de pânã la 40 km/h, dupã-amiaza şi seara).