Prognoza meteo 24 aprilie. Temperaturi în scădere, ploi torențiale și vijelii în România la începutul săptămânii

Meteorologii anunță în continuare ploi torențiale și vijelii. Temperaturile vor scădea în zilele următoare, apoi vor crește. Va ploua și la București.

23 apr. 2023, 13:29
Prognoza meteo 24 aprilie. Temperaturi în scădere, ploi torențiale și vijelii în România la începutul săptămânii

Prognoza meteo 24 aprilie. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe, la începutul nopții în centrul și estul țării, precum și în zona de munte, iar spre dimineață în extremitatea de vest și de sud-vest. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 11 grade în Dealurile de Vest. Spre dimineață, pe arii restrânse se va forma ceață îndeosebi în depresiunile intramontane.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 4 grade.

Citește și: Vremea în minivacanţa de 1 Mai. Elena Mateescu (ANM) anunţă lapoviţă la munte şi ploi pe Litoral

 

Prognoza meteo 24 aprilie – LUNI

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil în estul și sud-estul teritoriului și va prezenta înnorări temporar accentuate în rest. Pe parcursul zilei vor fi perioade cu ploi, local în Banat, Crișana, vestul Olteniei, iar mai ales după-amiza și seara și în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele montane și numai izolat în celelalte regiuni. Seara și noaptea, aria ploilor va fi în extindere treptată și va cuprinde jumătatea vestică și arii mai restrânse din restul țării. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp în special în vest, precum și în zona de munte. Izolat va cădea grindină, iar la munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, în regiunile vestice, estice și de sud-est, dar și în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…60 km/h. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 13 și 22 de grade, iar minimele între 3 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Pe parcursul zilei vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil. Noaptea vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru averse va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade, potrivit ANM.

Citește și: O nouă minivacanță pentru salariați săptămâna viitoare. Cine nu va avea liber

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi în general instabilă și se va răci comparativ cu ziua precedentă, astfel că mai ales în jumătatea vestică a teritoriului, valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și va ploua, în prima parte a zilei îndeosebi în jumătatea vestică, apoi în centrul, estul și sud-estul țării și în restrângere ca arie în rest. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, cu o probabilitate mai ridicată în zona de munte, în centru și nord-est. Izolat vor fi căderi de grindină, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în estul teritoriului, local și temporar în regiunile vestice, centrale și sud-vestice, dar de scurtă durată și în restul zonelor, în timpul ploilor (viteze în general de 40…60 km/h). Temperaturile maxime vor fi de la 12 grade în Maramureș și dealurile Crișaniei până la 21 de grade în estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei, se vor semnala averse moderate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă mai scăzută decât în ziua precedentă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite și de descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în sudul și în estul țării și în zonele montane; pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. La altitudini mari la munte, cu precădere în masivele sudice, vor fi ninsori, lapoviță sau măzăriche. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari (în general de până la 50…55 km/h) în regiunile estice și sud-estice, precum și în extremitatea de sud-vest, dar și pe crestele Carpaților Meridionali (rafale de 60…80 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 17 grade, ușor mai ridicate în Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse între 1 și 9 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține în general instabilă și va deveni răcoroasă. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse posibil moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 8 grade.

 

Prognoza meteo JOI
Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar noaptea vremea va fi local chiar deosebit de rece. În sudul țării și în zona Carpaților Meridionali, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite și de descărcări electrice; izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină, iar pe crestele montane vor fi ninsori, lapoviță sau măzăriche. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și sud-estice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre -3 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață, iar pe suprafețe restrânse se va produce brumă.

București. Vremea va fi în continuare răcoroasă. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate, iar probabilitatea de ploaie se va menține ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă, mult mai scăzută decât în nopțile anterioare, va fi de 3…6 grade.