PROGNOZA METEO 24 iulie. Caniculă în ultima săptămână din lună

Tendinţa temperaturilor este în creştere în următoarea perioadă de timp, astfel că de marţi va deveni caniculară inclusiv la nivelul Capitalei.

23 iul. 2021, 22:29
PROGNOZA METEO 24 iulie. Caniculă în ultima săptămână din lună

PROGNOZA METEO 24 iulie. Sâmbătă, vremea se va menține în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi după-amiaza și seara, când în zona de munte, în dealurile Olteniei și Munteniei și în Transilvania, pe arii restrânse, vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 8 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 21…22 de grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă, la Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

Duminică, în ţară, vremea va deveni călduroasă după-amiaza în special în vestul și sudul țării unde disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și cu totul izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 23 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade.

La București, duminică, vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă la amiază, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Nu scăpăm de fenomene extreme nici în august

PROGNOZA METEO 24 iulie. Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici averse, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte și în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice și în zona montană înaltă, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 28 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Marţi, vremea va fi caniculară mai ales în vest, centru și sud, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, în regiunile vestice și nord-vestice, precum și în zona de munte, unde se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 25 de grade.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme

La Bucureşti, marţi, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Miercuri, joi şi vineri, vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și în regiunile nordice.

În București, miercuri, joi şi vineri vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru ploi va fi foarte redusă, transmite ANM.